Η δίνη της Saltstraumen στη Νορβηγία (vid)

Saltstraumen είναι η πιο ισχυρή δίνη στον κόσμο
Βαθιά στην καρδιά της βόρειας Νορβηγίας, Βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το Bodo , περίπου 100 χλμ πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο ,βρίσκεται η πιο ισχυρή δίνη στον κόσμο ,ένα θηρίο που ζωντανεύει σε διαστήματα έξι ωρών, με κάθε παλιρροιακή αλλαγή.


Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει η περιοχή έχει το ισχυρότερο παλιρροϊκό ρεύμα του κόσμου.Η ταχύτητα του νερού έχει μετρηθεί σε πάνω από 20 κόμβους, και περισσότερο από 3.000 m3 της ροής του νερού σε όλη την είσοδο του φιόρδ κάθε δευτερόλεπτο

Τα απίστευτα ισχυρά ρεύματα υπάρχουν σε αυτό το στενό επειδή συνδέουν δύο μεγάλες υδάτινες περιοχές .Αλλά αυτό το θηρίο είναι τόσο έντονο και τόσο άγριο, ώστε να μπορεί εύκολα να τρομοκρατήσει κάποιον , ειδικά όταν το ρεύμα του είναι ισχυρότερo κατά τη διάρκεια μιας πανσελήνου.

Φημίζεται για την αφθονία των ψαριών, συμπεριλαμβανομένου του μπακαλιάρου, μαύρος μπακαλιάρος, ιππόγλωσσα κ.α. Το παγκόσμιο ρεκόρ για το μαύρο μπακαλιάρο που έχει αλιευθεί με ένα καλάμι ψαρέματος έγινε εδώ . Πιάστηκε ένα εντυπωσιακό ψάρι που ζύγιζε 22,7 κιλά !!

Στην ίδια κατηγορία...