Ελληνική χωριάτικη σαλάτα

Η Ελληνική χωριάτικη σαλάτα, είναι ένα παραδοσιακό καλοκαιρινό συνοδευτικό πιάτο, που έχει πολύ υψηλή θρεπτική αξία και είναι ιδιαίτερα αρεστό σε εμάς τους Έλληνες αλλά και σε ξένους .

Τα υλικά που θα χρειαστούμε…

Δυο ντομάτες ώριμες
Ένα αγγούρι
Ένα μέτριο σε μέγεθος ξερό κρεμμύδι
Μια πιπεριά πράσινη στρογγυλή
5- 6 ελιές Καλαμών
Ένα κομμάτι τυρί φέτα
Ελαιόλαδο
Ρίγανη τριμμένη και αλάτι
Κάπαρη ( προαιρετικό )

Εκτέλεση συνταγής

Αν έχουμε δικό μας λαχανόκηπο κόβουμε τα λαχανικά το πρωί με τη δροσούλα και τα διατηρούμε δροσερά εκτός ψυγείου έως την ώρα που θα φτιάξουμε τη σαλάτα .
Αν δεν έχουμε δικά μας λαχανικά φροντίζουμε , ειδικά οι ντομάτες να είναι εκτός ψυγείου αρκετή ώρα πριν φτιάξουμε τη σαλάτα .
Πλένουμε όλα τα λαχανικά , καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε στρογγυλές ροδέλες ή κάθετες φέτες βάζουμε σε ένα μπολάκι με νερό .
Παίρνουμε μια σαλατιέρα , κόβουμε τις ντομάτες και το αγγούρι προσθέτουμε το κρεμμύδι , τις ελιές , ανάλογη ρίγανη ,αλάτι και ελαιόλαδο . προαιρετικά ,αν θέλουμε και έχουμε λίγη κάπαρη .
Ανακατεύομαι ελαφρά με δυο κουτάλια και κόβουμε σε στρόγγυλες και ψιλές ροδέλες τη πιπεριά , τι προσθέτουμε στη σαλάτα χωρίς να ανακατέψουμε . τέλος προσθέτουμε και το τυρί πασπαλίζοντας το με λίγη ρίγανη

Τη χωριάτικη σαλάτα μπορούμε να τι σερβίρουμε ως συνοδευτικό σε πάρα πολλά φαγητά , όπως κρεατάκι κ.α. αλλά μιας και είναι χορταστική και δροσερή τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού μπορούμε να φάμε μόνο χωριάτικη σαλάτα

Στην ίδια κατηγορία...