Ελληνόφωνη ροκ σκηνή: Μόνο Γυμνό

Από το 1998 η παρουσία του 4μελούς συγκροτήματος στην ελληνόφωνη ροκ σκηνή και από τότε κρατώντας την ίδια στάση υποστηρίζουν ακούραστα την ελληνόφωνη ροκ σκηνή.

Ιδρυτής του ο Νεκτάριος Θεοδώρου (μουσικός, στιχουργός, συνθέτης, παραγωγός και συγγραφέας), ο οποίος κατά καιρούς συνεργάζεται με διάφορους μουσικούς που βοηθούν στην στήριξη αυτής της ιδεογραφίας όπου το 2001 ξεκινάει και η επίσημη συνεργασία του με τον Ντίνο Τσακίρη στα τύμπανα και αποκτά η μπάντα άλλο ένα σταθερό μέχρι σήμερα μέλος.
Η εμμονή και των δύο, να προβάλουν πάντα κάτι διαφορετικό στον ήχο τους, παντρεύοντας το rock με παραδοσιακά και άλλα κλασικά μουσικά όργανα, έδωσε στο Μόνο Γυμνό το δικό του “μουσικό χρώμα”.

Έτσι λοιπόν οι Μόνο Γυμνό άρχισαν το 2010 να φιλοξενούν αρκετούς μουσικούς στις live εμφανίσεις τους και ιδιαίτερα στη δισκογραφία τους και πάντρεψαν ήχους από τσέλο, κλαρινέτο, κλαρίνο, σαξόφωνο, φλάουτο, πιάνο-synth, ακορντεόν, κρητική λύρα, μαντολίνο και λαούτο με μελωδικές αλλά και δυνατές κιθάρες επάνω στα βήματα της rock σκηνής, δείχνοντας και υποστηρίζοντας έτσι απλά, ότι η Ελληνική – Ελληνόφωνη Ανεξάρτητη Rock σκηνή δεν έχει όρια. Δεν έχει φραγμούς!
Από το 1998 μέχρι και σήμερα οι συναυλίες που συμμετέχουν και που διοργανώνουν οι ίδιοι είναι πολλές. Από rock bar και live χώρους μέχρι συμμετοχές σε festival. Δυνατοί! Με θέση! Με άποψη!

Οι Μόνο Γυμνό, έχοντας ξεπεράσει τα 20 πλέον χρόνια ενεργά στην ελληνόφωνη ροκ σκηνή, επάξια έχουν πλέον καθιερωθεί ως από τους πιο σταθερούς και ακούραστους υποστηρικτές της.

Δισκογραφία:

2006 cd– Λόγια του γέρου μην ακούς, μα μην τα ξεχάσεις
2011 cd single – Τυφλό κορίτσι
2011 cd – Δική μου η αγάπη, δική μου και η φωτιά
2012 cd – Ανοίξτε τις πόρτες
2014 cd – Δεν είμαστε νούμερα ρε, είμαστε άνθρωποι
2015 cd – Μια πληρωμένη απάντηση
2017 cd – Η αγάπη είναι τραγούδι
2018 cd – Η Χιονάτη και οι 9 νάνοι
2020 cd – Το φευγιό

Ο ιδρυτής του συγκροτήματος, Νεκτάριος Θεοδώρου, ως ποιητής και συγγραφέας έχει εκδώσει μία ποιητική συλλογή το 2007 με τον τίτλο «Έλα να σε κεράσω» (υπότιτλος: Λόγια που ήθελαν να γίνουν τραγούδια – αυτοέκδοση). Τo  2010 γράφει την μουσική για την ταινία μικρού μήκους “ILLUSION” της Ιωάννας Μπαλτσάκης. Ένα θεατρικό έργο το 2017 με τίτλο «Μια βόλτα μες στον καθρέφτη» εκδόσεις 24 γράμματα και την ίδια χρονιά μία συλλογή πεζογραφημάτων του με τίτλο «Το νύχι της γριάς» εκδόσεις 24 γράμματα (υπότιτλος: Όταν γερνούν οι αγκαλιές). Το 2018 συμμετέχει με ένα ποίημά του, στην «Σύγχρονη Ανθολογία της Νέας Ελληνικής Ποίησης» της Ποιητικής Ακαδημίας, εκδόσεις της Νέας Διάστασης. Την ίδια χρονιά παρουσιάζει ένα διήγημα, ένα ανατρεπτικό παραμύθι με τίτλο «Το λιμάνι των χαμένων ποιητών» από τις εκδόσεις 24 γράμματα και συμμετέχει και σε μία συλλογή Σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών με τίτλο «Λαθρόψυχοι» από τον ίδιο εκδοτικό οίκο, με το έργο του “Μια χούφτα χώμα”. Το 2019 παρουσιάζει ως σκηνοθέτης και παραγωγός την ταινία μικρού μήκους “Ο δρόμος”

Μόνο Γυμνό στο Facebook (official Page)

Στην ίδια κατηγορία...