FORUM

 

Πλοήγηση forum
Θα πρέπει να συνδεθείτε για να μπορείτε να δημοσιεύσετε στο φόρουμ.

Η ζέβρα

Οι ζέβρες που είναι θηλαστικά και φυτοφάγα ζώα ανήκει στα ιπποειδή,  της οικογένειας των αλόγων .

Έχουν εξαιρετική ακοή και την όραση και μπορεί να τρέξει σε ταχύτητες μέχρι και 56 χιλιόμετρα ανά ώρα. Έχουν επίσης ένα ισχυρό λάκτισμα που μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό σε ένα αρπακτικό ζώο, όπως ένα λιοντάρι, μια ύαινα, ή μια αφρικανική άγριο σκυλί.

Οι ζέβρες αν και θα μπορούσαν να φτάσουν  λίγο πάνω στα φύλλα και τους μίσχους των θάμνων, τρέφονται κυρίως με βόσκηση σε χόρτα . Βόσκουν για πολλές ώρες κάθε μέρα, χρησιμοποιώντας ισχυρά μπροστινά δόντια τους να κόψουν  τα χοτρταρια  και στη συνέχεια τα πίσω δόντια τους, στη συνέχεια, για να συντρίβουν και να αλέθουν το φαγητό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το είδος Equus Zebra ζει στην νότια και δυτική Αφρική και εκεί οι ζέβρες ταξιδεύουν τακτικά.   Κάθε χρόνο, εκατοντάδες χιλιάδες ζέβρες συγκεντρώνονται , περιμένουν  μέχρι να μαζευτούν  τα μικρά τους και να αρχίζουν ένα μακρύ ταξίδι από τις πεδιάδες της Τανζανίας, βόρεια , στην Κένυα. Αυτό το ταξίδι που διαρκεί ένα έτος και το κάνουν  για να βρουν τροφή και νερό καλύπτει μια απόσταση περίπου 1.800 μίλια και εκθέτει τα ζώα σε παρά πολλούς  κίνδυνους . Ένας από αυτούς είναι οι διαβάσεις  ποταμού που αφήνουν τις ζέβρες ευάλωτες σε κροκόδειλους. Επίσης το μέγεθος του κοπαδιού κατά τη μετανάστευση προκαλεί λιοντάρια, ύαινες,  άγρια ​​σκυλιά κ.α. αρπαχτικά σαπροφάγα άγρια ζώα…

Ο/η marina αντέδρασε σε αυτήν την ανάρτηση.
marina