FORUM

 

Πλοήγηση forum
Θα πρέπει να συνδεθείτε για να μπορείτε να δημοσιεύσετε στο φόρουμ.

Γνωρίζετε ότι… σχετικά με το περιβάλλον

Η ζωή του ανθρώπου είναι συνυφασμένη με το περιβάλλον, στο οποίο ζει. Άλλοτε ο άνθρωπος προσαρμόζεται σύμφωνα με τις συνθήκες που αντιμετωπίζει και άλλοτε προσαρμόζει τη φύση στις ανάγκες και στις απαιτήσεις του

Οι συνθήκες στα τροπικά δάση και τις τροπικές περιοχές, είναι ιδανικές για να δημιουργηθούν τα φυτά, τα οποία αναπτύσσονται συνέχεια και δεν χάνουν ποτέ το φύλλωμά τους

Η Βραζιλία είναι η μεγαλύτερη χώρα παγκοσμίως με πρωτόγονους κατοίκους.

Οι πολικές περιοχές βρίσκονται βορειότερα από το βόρειο πολικό κύκλο και νοτιότερα από το νότιο πολικό κύκλο.

Κλίμα ονομάζεται η μέση καιρική κατάσταση ή καλύτερα ο μέσος καιρός μιας περιοχής, που προκύπτει από τις μακροχρόνιες παρατηρήσεις των διάφορων μετεωρολογικών στοιχείων.

Αν και ο θαλάσσιος πάγος εκτείνεται αποκλειστικά στις πολικές περιοχές και γύρω από αυτές, ασκεί καίρια επίδραση στο παγκόσμιο κλίμα μέσω δύο βασικών μηχανισμών.

Στις πολικές περιοχές οι άνθρωποι προσπαθούν να προσαρμόζονται όσο περισσότερο μπορούν στις περιβαλλοντικές συνθήκες, κάτι που σημαίνει πως άντρες και γυναίκες έχουν εντελώς διαφορετικούς ρόλους

Έρημος ονομάζεται μια μεγάλη έκταση γης , άνυνδρη , χωρίς αξιόλογη βλάστηση και ακατοίκητη . Αποτελούν το ένα τρίτο της επιφάνειας της Γης και τις συναντάμε σε όλες τις ηπείρους .

Η έρημος Σαχάρα είναι η αμμώδης έκταση ερήμου που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Αφρικής . Πρόκειται για περιοχή ακαλλιέργητη και με δύσκολες συνθήκες διαβιώσεις . Στην διάλεκτο των Βέρβερων καλείται σαχρα και σημαίνει έκταση με χρώμα παραπλήσιο στο ξανθό.

H έρημος Καλαχάρι είναι έρημος που βρίσκεται στη νότια Αφρική. Καλύπτει έκταση 900.000 τ.χμ. Περιλαμβάνει τρεις αφρικανικές χώρες, την Μποτσουάνα, τη Ναμίμπια και τη Νότια Αφρική

Η φυλή των Σαν στη Νότια Αφρική φαίνεται να είναι η αρχαιότερη στη Γη, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη και πιο αναλυτική γενετική ανάλυση που έχει διεξαχθεί ως σήμερα στην αφρικανική

Οι κύριες γλώσσες που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι στις τροπικές περιοχές είναι τα ισπανικά, τα βραζιλιάνικα αγγλικά, τα γαλλικά, τα ινδονησιακά, τα Malay και τα πορτογαλικά

Οι ανθρώπινες δραστηριότητες αυξάνουν τη συγκέντρωση των αερίων του θερμοκηπίου που προκύπτουν από φυσικές διεργασίες -στην ατμόσφαιρα, ιδιαίτερα του διοξειδίου του άνθρακα, με αποτέλεσμα την αφύσικη αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη και τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Σε ορισμένες περιοχές της βορειοδυτικής Ευρώπης οι πεταλούδες των λιβαδιών δεν έχουν χώρο για να ζήσουν παρά μόνο στις άκρες δρόμων, στις σιδηροδρομικές γραμμές ή ακόμη και στις αστικές περιοχές.

`Όταν λέμε φυσικό περιβάλλον εννοούμε το χώρο που μας περιβάλλει και μέσα σε αυτόν το χώρο ζούμε, κινούμαστε, αναπτυσσόμαστε , ψυχαγωγούμαστε κ.τ.λ.

Ο/η Σταυρούλα αντέδρασε σε αυτήν την ανάρτηση.
Σταυρούλα

Σύμφωνα με την ανάλυση των προσφάτων δορυφορικών δεδομένων από το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών , η πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη έκαψε 71.000 στρεμμάτων συνολικής  έκτασης. Από αυτά τα  52.000 στρέμματα ήταν παρθένο δάσος .

 

 

Το κλιματικό φαινόμενo Λα Νίνια, που ευθύνεται για την επιδείνωση της ξηρασίας στο Κέρας της Αφρικής, αναμένεται να έχει πρωτόγνωρη διάρκεια για αυτό τον αιώνα και να επιμείνει τουλάχιστον ως το τέλος του έτους, εκτιμά ο ΟΗΕ. Πρόκειται για το πρώτο επεισόδιο του Λα Νίνια αυτό τον αιώνα που διαρκεί σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (WMO) ,τρεις συνεχείς χειμώνες για το βόρειο ημισφαίριο ή τρία συνεχόμενα καλοκαίρια για το νότιο.