FORUM

 

Πλοήγηση forum
Θα πρέπει να συνδεθείτε για να μπορείτε να δημοσιεύσετε στο φόρουμ.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε στον Σχίνο Κορινθίας του Δήμου Λουτρακίου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 54 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και το ΜΕΤΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutrakiblog χτες το βράδυ η φωτιά κατευθυνόταν προς τη Μαυρολίμνη και είχαν καεί σπίτια

 

 

σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση την Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ,πριν 4 ώρες , ενισχύονται οι δυνάμεις στην  στον Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας. Συνολικά έχουν κινητοποιηθεί 166 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 54 οχήματα,το ΜΕΤΠΕ, 4 Α/Φ, 3 PZL, 1 E/Π του Ε.Σ. & 1 Ε/Π ως συντονιστικό. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

 

Δυσκολεύει   το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς στο Σχίνο Λουτρακίου, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν αναζωπύρωσαν  εστίες.

Όπως έγινε γνωστό, εξαιτίας των ισχυρών  ανέμων που πνέουν, καπνός και στάχτη από τη πυρκαγιά του Σχινού έχουν μεταφερθεί πάνω από το λεκανοπέδιο της Αθήνας και τις Κυκλάδες.

Επίσης σήμερα Πέμπτη και  λίγο μετά τις 4 μ.μ. δόθηκε εντολή για την άμεση εκκένωση του Αλεποχωρίου, καθώς οι φλόγες έφτασαν μια ανάσα , που λέει ο λόγος, από το χωριό.

Νωρίτερα, λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη ,oλοι οι πολίτες που βρίσκονται στις  περιοχές  Χάνι Δερβένι, Άνω Πευκενέα και Κάτω Πευκενέα, κλήθηκαν  να απομακρυνθούν άμεσα

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή των Γερανείων.

Ενημέρωση από την Π.Υ. για τη δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή των Γερανείων

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 19 Μαΐου 2021, στην περιοχή Σχίνος Λουτρακίου Κορινθίας είναι σε ύφεση.

Συνολικά επιχειρούν 262 πυροσβέστες, 71 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, το κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο “ΟΛΥΜΠΟΣ”, τρία (3) Α/Φ, τρία (3) PZL και ένα (1) Ε/Π.

Συνδρομή παρέχουν: πεζοπόρα τμήματα του Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των Ο.Τ.Α.

Ο συντονισμός των πυροσβεστικών δυνάμεων πραγματοποιείται από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Αττικής Υποστράτηγο ΠΣ Ιωάννη Πετρούτσο.

Δ.Τ.  24/05/2021   18:15