FORUM

 

Πλοήγηση forum
Θα πρέπει να συνδεθείτε για να μπορείτε να δημοσιεύσετε στο φόρουμ.

Ξένες ταινίες που γυρίστηκαν στην Ελλάδα

Boy on a Dolphin (Το παιδί και το δελφίνι)

Η πρώτη ξένη παραγωγή που γυρίστηκε,1957, στην Ελλάδα

Σκηνοθέτης : Γιαν Νεγκουλέσκο

Πρωταγωνιστούν: Αλέξης Μινωτής Αλαν Λαντ, Κλίφτον Γουέμπ, Σοφία Λόρεν

Η ταινία γυρίστηκε στα νησιάΎδρα,  Πόρο, Ρόδο ,  Μύκονο και  Δήλο.

Η Σοφία Λόρεν πρωταγωνιστεί ως Φαίδρα, μία φτωχή σφουγγαρού στην Ύδρα. Σε μία της κατάδυση ανακαλύπτει ένα αρχαίο άγαλμα, ενός αγοριού καβάλα σε ένα δελφίνι, το οποίο λέγεται έχει μαγικές ιδιότητες.

Zorba the Greek (Αλέξης Ζορμπάς)

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κακογιάννης

Πρωταγωνιστές: Anthony Quinn, Alan Bates, Irene Papas, Lila Kedrova

 

Η ταινία γυρίστηκε το 1964 στη Κρήτη και ήταν βασισμένη στη νουβέλα «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» του Νίκου Καζαντζάκη. Απέσπασε τρία βραβεία Όσκαρ το 1964, με σημαντικότερο το Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της Lila Kedrovaα  στο ρόλο της Μαντάμ Ορντάνς.

Τη μουσική της ταινίας την οποία έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης έγινε παγκοσμίως γνωστή ως Συρτάκι.

Island of Love (Νησί της Αγάπης ) 1963

 

Αμερικάνικη κωμωδία   γυρισμένη στην Ελλάδα με τον Walter Matthau και τον Robert Preston.

Σκηνοθεσία: Morton DaCosta

Έπαιξαν οι ηθοποιοί:  Ρόμπερτ Πρέστον ,  Τόνι Ράνταλ  , Giorgia Moll . Walter Matthau , Μπέττυ Μπρους, Βασίλη Λαμπρίνος, Μιχαήλ Κωνσταντίνος, Όλιβερ Τζόνστον ,Τίτος Βάντης Μιράντα Μυράτ ,Κοζέτ Χάτνερ, Λάρι Τόμας,  Νόρμα Βάρντεν

Σύνοψη της ταινίας

O καλλιτέχνης Steve Blair πείθει τον Tony Dallas, έναν γκάνγκστερ του Μανχάταν, να χρηματοδοτήσει μια ταινία για τον Αδάμ και την Εύα, προσφέροντας το γυναικείο προβάδισμα στον φίλο της ταινίας απογύμνωσης του Τόνι, Cha Cha Miller.

Η ταινία είναι όμως τόσο μεγάλη καταστροφή που ο Steve και ο συγγραφέας του, Paul Ferris, αποφασίζουν να ξεφύγουν από ένα φορτηγό στην Ελλάδα. Κατά τη διαδρομή, ο Steve μαθαίνει ότι το νησί της Paradeisos έχει χάσει το τουριστικό του εμπόριο επειδή δεν έχει εμφανή ιστορική ή μυθολογική κληρονομιά. Εντυπωσιασμένος, χτυπά το σχέδιο να μετατρέψει τον Paradeisos σε ένα θρυλικό νησί αγάπης και να πάρει μια περικοπή από όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις.

Η ταινία ή μέρος της ταινίας γυρίστηκε στην Ύδρα

Τα Κανόνια του Ναβαρόνε ( The Guns of Navarone) 1961

Πολεμική περιπέτεια Αμερικανο-Βρετανικής παραγωγής του  σε σκηνοθεσία Τζέι Λι Τόμσον που γυρίστηκε στη Ρόδο , το νησί των ιπποτών

Πρωταγωνιστές : Γκρέγκορι Πεκ , Άντονι Κουέιλ , Άντονι Κουίν , Ντέιβιντ Νίβεν , Στάνλεϊ Μπέικερ , Ειρήνη Παπά ,  Τζία Σκάλα

Η ταινία βραβεύτηκε με Όσκαρ καλύτερων ειδικών εφέ, Χρυσή Σφαίρα καλύτερης δραματικής ταινίας και  Χρυσή Σφαίρα καλύτερου σεναρίου

 

Εξωτερικός σύνδεσμος : Τα γυρίσματα της ταινίας «Τα κανόνια του Ναβαρόνε»... mixanitouxronou.gr

The Greek Tycoon | Ο Έλληνας Μεγιστάνας (1978)

Είδος:  Δράμα σε σκηνοθεσία J. Lee Thompson

Πρωταγωνιστούν: Anthony Quinn, Jacqueline Bisset, Raf Vallone, Edward Albert

Η ταινία γυρίστηκε και στη Κέρκυρα

Σύνοψη της ταινίας

Ο γηραιός Τεό Τομάσης είναι ο πιο πλούσιος Έλληνας, που παρά τις χωριάτικες ρίζες του, έχει καταφέρει να είναι μεγιστάνας του πετρελαίου, ιδιοκτήτης αεροπορικής εταιρίας, αλλά και νησιών, με πόθο να γίνει πρόεδρος της Ελλάδας.

Από τη στιγμή που η χρόνια νεότερη του, Λιζ Κάσιντι, επισκέφτηκε το νησί του με τον σύζυγο της και γερουσιαστή της Μασαχουσέτης, ο Τομάσης αγνόησε τον ευτυχισμένο γάμο της και την έβαλε στο στόχαστρο. Τώρα που ο γερουσιαστής έγινε πρόεδρος και δολοφονήθηκε, οι δυο τους βρίσκονται παντρεμένοι.

Αλλά η οικογένεια του Τομάση θα χτυπηθεί από τη μοίρα με τραγικούς τρόπους.

Aliki My Love| Αλίκη αγάπη μου  1962

Σκηνοθεσία: Rudolph Maté

Σενάριο: George St. George

Πρωταγωνιστές :  Αλίκη Βουγιουκλάκη, Wilfrid Hyde-White, Jess Conrad, κ.α.

Η ταινία γυρίστηκε στην Ίο  και ήταν συμπαραγωγή της Φίνος Φιλμς με μιας  βρετανικής εταιρίας παραγωγής. Τη διανομή στο εξωτερικό ανέλαβε η LIONEX films, με έδρα τη Νέα Υόρκη.

1979: Escape to Athena [Απόδραση στην Αθήνα] Περιπέτεια δράσης  του  George P. Cosmatos

1981: Tζέιμς Μποντ: Για τα μάτια σου μόνο μόνο (For Your Eyes Only ) .  Περιλαμβάνει σκηνές που γυρίστηκαν  στην Κέρκυρα και στα Μετέωρα , στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας .

1987: High Season . Βρετανική ρομαντική κωμική ταινία σε σκηνοθεσία της Clare Peploe που διαδραματίζεται στο  νησί της Ρόδου

1992: “Mediterraneo” ταινία ιταλικής παραγωγής που γυρίστηκε στο Καστελόριζο

1989: New York stories. Μια ενδιαφέρουσα σπονδυλωτή ταινία όπου τρεις μεγάλοι σκηνοθέτες, ο Martin Scorsese, ο Francis Coppola και ο Woody Allen φτιάχνουν ο καθένας τη δική του ιστορία που έχει σχέση με την Νέα Υόρκη.

Η ιστορία του Coppola  είχε τίτλο Life without Zoe είχε γυρίσματα στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στην Ακρόπολη.