Κείμενα που μας αρέσουν

Παράθεση από Σταυρούλα σε 04/07/2024, 19:31Αυτά τα δέντρα δὲ βολεύονται με λιγότερο ουρανό,
αυτές οι πέτρες δὲ βολεύονται κάτου ἀπ᾿ τὰ ξένα βήματα,
αυτά τὰ πρόσωπα δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸν ήλιο,
αυτές οἱ καρδιὲς δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸ δίκιο».
Γιάννης Ρίτσος (απόσπασμα από τη Ρωμιοσύνη)
Αυτά τα δέντρα δὲ βολεύονται με λιγότερο ουρανό,
αυτές οι πέτρες δὲ βολεύονται κάτου ἀπ᾿ τὰ ξένα βήματα,
αυτά τὰ πρόσωπα δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸν ήλιο,
αυτές οἱ καρδιὲς δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸ δίκιο».
Γιάννης Ρίτσος (απόσπασμα από τη Ρωμιοσύνη)

Παράθεση από Σταυρούλα σε 04/07/2024, 19:34Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας, που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι, ότι κάπου σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά...
Οδυσσέας Ελύτης
Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας, που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι, ότι κάπου σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά...
Οδυσσέας Ελύτης

Παράθεση από Σταυρούλα σε 04/07/2024, 19:35Και υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται στη ζωή μας ευνοϊκά. Άνθρωποι με όμορφες ψυχές που απολαμβάνουν τη χαρά μας, που γιορτάζουν τα κατορθώματά μας και αποτελούν καταφύγιο όταν χάνουμε τη σωστή κατεύθυνση. Αυτοί που κουβαλούν την καρδιά στα μάτια τους και φυτεύουν λουλούδια στο διάβα των ανθρώπων. Τέτοιους ανθρώπους θέλω γύρω μου.
Γιούνις Ράμος
Και υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται στη ζωή μας ευνοϊκά. Άνθρωποι με όμορφες ψυχές που απολαμβάνουν τη χαρά μας, που γιορτάζουν τα κατορθώματά μας και αποτελούν καταφύγιο όταν χάνουμε τη σωστή κατεύθυνση. Αυτοί που κουβαλούν την καρδιά στα μάτια τους και φυτεύουν λουλούδια στο διάβα των ανθρώπων. Τέτοιους ανθρώπους θέλω γύρω μου.
Γιούνις Ράμος

Παράθεση από net.periodiko σε 04/10/2024, 07:51Το ημερολόγιο θα δείχνει Οκτώβριο με τα μαραμένα φύλλα και τις εξεγέρσεις.
Τάσος Λειβαδίτης
Το ημερολόγιο θα δείχνει Οκτώβριο με τα μαραμένα φύλλα και τις εξεγέρσεις.
Τάσος Λειβαδίτης