Γλυκιά πίτα με ξερό κολοκύθι (κολοκύθα)

Συνταγή ,όπως την έφτιαχναν στο τόπο καταγωγής μου ,για σιροπιαστό γλυκό με υπεροχή γεύση με κολοκύθα

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για ένα μέτριο ταψί …

Κολοκύθι ξερό ( σαν αυτό που βλέπετε στη φωτ. )
Δυο φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
Ένα φλιτζ, τσαγιού καρύδι τριμμένο
Ένα φλιτζ τσαγιού ζάχαρη
Τέσσερα αυγά
Λίγο σουσάμι
Ένα πακέτο φύλο κρούστας
Ένα πακέτο Βιταμ

Εκτέλεση συνταγής

Τρίβουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά το κολοκύθι , το αφήνουμε στην άκρη και σπάζουμε τα αυγά ξεχωρίζοντας τους κρόκους από τα ασπράδια.

Ρίχνουμε μέσα στους κρόκους τη ζάχαρη και ανακατεύομαι έως ότου λιώσει η ζάχαρη . Κατόπιν περνούμε ένα ταψί στρογγυλό ή ορθογώνιο και το περνάμε με το βιτάμ , αφού προηγούμενος το έχουμε λιώσει . στρώνουμε τα μισά φύλα κρούστας στο ταψί και κάθε φόρα που βάζουμε ένα φίλο , το περνάμε με λιωμένο βιτάμ .

Όταν τελειώσουμε με το στρώσιμο των φίλων , ρίχνουμε ένα-ένα και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα ασπράδια ,μέσα στο μείγμα της ζάχαρης και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα χτυπητήρι χειρός . χτυπάμε τώρα τα αυγά μια σφικτή μαρέγκα , την ρίχνουμε μέσα στο μίγμα και αφού ανακατέψουμε πολύ ελαφρά και με κυκλικές κινήσεις με το χτυπητήρι χειρός , αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί , το στρώνουμε ομοιόμορφα , γυρίζομαι τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί προς τα μέσα , τα στρώνουμε και συνεχίζουμε να στρώσουμε και τα φύλλα κρούστας που έχουμε κρατήσει ,περνώντας κι αυτά ένα-ένα με βιταμ . αφού τελεύσουμε κόβουμε με ένα μαχαιράκι όσα φύλλα εξέχουν από τα ταψί ,

χαράζουμε με το μαχαίρι τα πάνω φύλλα του γλυκού, ραντίζουμε με ροδόνερο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς .

όταν ψηθεί η πίτα την βγάζουμε από το φούρνο , την αφήνουμε λίγο να κρυώσει χωρίς να παγώσει και σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι που έχουμε ήδη ετοιμάσει και η πίτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα
Υλικά για το σιρόπι
Μισό κιλό ζάχαρη
Τρία ποτήρια νερού νερό
Μια φέτα λεμόνι
Και στο σιρόπι βράσει και δέσει ρίχνουμε ελάχιστο κονιάκ

Καλή επιτυχία…!!!

Στην ίδια κατηγορία...