Η καυκαλήθρα

0

Η καυκαλήθρα είναι άγριο χόρτο και μυρωδικό εξαιρετικής ποιότητας, με ευχάριστο άρωμα και ανήκει στα χόρτα τα οποία είναι σχεδόν άγνωστα στην υπόλοιπη δυτική Ευρώπη.

Φυτρώνει σε καλλιεργημένα αλλά και ακαλλιέργητα χωράφια σε πεδινές και ημιορεινές περιοχές. Η άγρια καυκαλήθρα συγκομίζεται από το χειμώνα μέχρι αρχές της άνοιξης και σταματά μόλις αρχίσουν οι τρυφεροί βλαστοί της να ανθίζουν. Την ίδια εποχή ,στις λαϊκές αγορές , βρίσκουμε και την καλλιεργημένη καυκαλήθρα.

Στη μαγειρική τη χρησιμοποιούμε ως μυρωδικό σε χορτόπιτες , σε φρικασέ , σε τσιγαριστά πιάτα συνδυάζεται με άλλα χόρτα , όπως στα μαυρομάτικα φασόλια με άγρια χόρτα ή με μυρωδικά κ.α.
Επίσης μπορούμε να τη προσθέσουμε, σε μικρές ποσότητες ,στο μαγείρεμα αλλά και στο ψήσιμο ψαριών και σε βραστά άγρια χόρτα.

174

About Author

Comments are closed.