Συνταγή για πεντανόστιμα και τραγανά κεφτεδάκια με χταπόδι
Ένα χταπόδι περίπου μισού κιλού
280 γραμ. μπαγιάτικο ψωμί
μία φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
μια κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
ελάχιστη ρίγανη,
ανάλογο αλάτι & πιπέρι
αλεύρι
ελαιόλαδο
Καθαρίζετε το χταπόδι και το περνάτε από τη μηχανή του κιμά με τα μεγάλα μαχαιριά , ή το χτυπάτε στο μπλέντερ. Κατόπιν αφού έχετε μουσκέψει και στύψει το ψωμί,
Ένα- ένα όλα τα υπόλοιπα υλικά και δυο-τρεις σταγόνες ελαιόλαδο, εκτός από το αλεύρι , ζυμώνετε το μείγμα και πλάθετε μέτρια σε μέγεθος κεφτεδάκια και τα περνάτε εξωτερικά στο αλεύρι.
Κατόπιν βάζετε στο τηγάνι το ελαιόλαδο , το βάζετε στη φωτιά να κάψει και προσθέτετε τα κεφτεδάκια να τηγανιστούν. Αφού τα βγάλετε από το τηγάνι, αν θέλετε , μπορείτε να τα στραγγίξετε σε απορροφητικό χαρτί και να τα σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστά
Καλή επιτυχία!!!