Συνταγή για υπέροχους τηγανητούς κεφτέδες με σάλτσα ντομάτας!!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε…
Ένα κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
Ψίχα από μισό κιλό ψωμί μπαγιάτικο
Δύο αυγά
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
λίγο μαϊντανό και λίγο δυόσμο ψιλοκομμένα
Δυο σκελίδες σκόρδο
Δυο κουταλιές σούπας κρασί και λίγο ελαιόλαδο
Ανάλογο αλάτι , πιπέρι
Κύμινο (προαιρετικό )
Αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
Ένα φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Εφτά έως δέκα ντομάτες μέτριες
Μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
Ένα ή δύο φύλλα δάφνης
Ανάλογο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά.
Μουσκεύουμε το ψωμί , το στύβουμε και το τρίβουμε. Το προσθέτουμε στον κιμά μαζί με το κρεμμύδι το μαϊντανό, το δυόσμο, το σκόρδο , τα αυγά (χτυπημένα ολόκληρα ), το κρασί , λίγο ελαιόλαδο , το αλάτι και το πιπέρι.
Τα ζυμώνουμε όλα μαζί καλά και πλάθουμε μερικούς κεφτέδες.
Βάζουμε τώρα ένα τηγάνι στη φωτιά με αρκετό λάδι και σε ένα πιάτο βάζουμε αρκετό αλεύρι για να αλευρώνουμε τους κεφτέδες πριν τους βάλουμε στο τηγάνι .
Όταν κάψει το λάδι στο τηγάνι, τηγανίζουμε τους κεφτέδες. τους γυρίζουμε για να τηγανιστούν ομοιόμορφα ενώ παράλληλα συνεχίζουμε και το πλάσιμο των κεφτέδων…
Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα…
Πλένουμε τις ντομάτες και τις πολτοποιούμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ . Προσθέτουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το ξίδι και το φύλλο δάφνης. Επίσης λίγο αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε τη σάλτσα να βράσει μέσα σε φαρδιά κατσαρόλα, έως ότου ‘’δέσει ‘’. Ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα που ακόμα βράζει σε μέτρια φωτιά τους τηγανισμένους κεφτέδες και φροντίζουμε οι κεφτέδες να καλυφθούν , όσο περισσότερο γίνεται από τη σάλτσα.
Αφήνουμε τώρα τους κεφτέδες με τη σάλτσα να σιγοβράσουν ,κατεβάζοντας τη φωτιά σε σιγανή θερμοκρασία, για τέσσερα περίπου λεπτά και το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!!
Στο σερβίρισμα , αν θέλουμε, μπορούμε να γαρνίρουμε τα πιάτα με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Καλή επιτυχία!!