Το κουνουπίδι είναι στην εποχή του. Φτιάξαμε κουνουπίδι γιαχνί , μας άρεσε και την μοιραζόμαστε τη συνταγή μαζί σας!!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε…
Ένα κουνουπίδι μέτριο κομμένο σε μικρά κομμάτια
Ένα κιλό περίπου πατάτες κομμένες κυδωνάτες
Ένα κουταλιά της σούπας πελτέ ή πουμαρό
Ένα μέτριο ξερό κρεμμύδι
μαϊντανό ψιλωμένο
Ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι ή λίγο μπούκοβο
Εκτέλεση συνταγής
Σοτάρουμε σε καυτό λάδι ελαφρώς τις πατάτες πρώτα και μετά το κουνουπίδι .
Όταν τελειώσουμε με αυτά , βάζουμε σε μια χύτρα ένα φλιτζάνι τσαγιού νέο ελαιόλαδο και όταν κάψει ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αφήνουμε ως πού να σοταριστεί.
Μετά προσθέτουμε το πελτέ αραιωμένο σε νερό , ρίχνουμε στη χύτρα τις πατάτες από πάνω ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και τελευταίο , από πάνω, τοποθετούμε το κουνουπίδι με τα κοτσάνια να κοιτάζουν προς το πάτο της χύτρας .Προσθέτουμε το ανάλογο νεράκι που χρειάζεται ακόμα για να βράζει το φαγητό μας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά .
Όταν αρχίσει να παίρνει βράση προσθέτουμε το αλάτι προς το τέλος του βρασίματος προσθέτουμε το μπούκοβο και θέλουμε, προαιρετικά , μπορούμε να προσθέσουμε και ένα μικρό ξυλάκι κανέλα.
Καλή επιτυχία!!