Μπιφτέκια στη Σχάρα

0

Συνταγή για υπέροχα μπιφτέκια που ψήνονται στη σχάρα ή στο φούρνο

Μπιφτέκια στη Σχάρα
Συνταγή για υπέροχα μπιφτέκια που ψήνονται στη σχάρα ή στο φούρνο
Υλικά
1 κιλό κιμά από μοσχαρίσιο κρέας
2 αυγά
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Ανάλογο μουλιασμένο μπαγιάτικο ψωμί ( 5-6 φέτες )
Λίγο δυόσμο και λίγο μαϊντανό
2-3 κουτ. Σούπας κρασί
Λίγο ελαιόλαδο ,αλάτι ,πιπέρι
Ρίγανη ξερή τριμμένη
Χυμό λεμονιού

Προετοιμασία ψήσιμο
Βάζουμε τον κιμά σε ένα λεκανάκι προσθέτουμε με όλα τα υλικά , εκτός από τη ρίγανη και το χυμό λεμονιού, αφού έχουμε κάνει και την κατάλληλη προεργασία . ( στύβουμε και τρίβουμε το ψωμί και ψιλοκόβουμε κρεμμύδι ,δυόσμο και μαϊντανό ) .
Κατόπιν ζυμώνουμε πολύ καλά και πλάθουμε τα μπιφτέκια μεγάλα , ενώ παράλληλα έχουμε δίπλα μας σε ένα πιατάκι ελαιόλαδο για να περνάμε το μπιφτέκια από το ελαιόλαδο πριν τα τοποθετήσουμε σε μονή σχάρα για ψήσιμο .

(Αν τα μπιφτέκια τα προορίζουμε για ψήσιμο στο φούρνο ,παραλείπουμε τη διαδικασία με το ελαιόλαδο γιατί βάζουμε ελαιόλαδο καθώς επίσης χυμό λεμονιού και ρίγανη στο ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 C για 30 έως 35 περίπου λεπτά )

Αλείφουμε την σχάρα με τις φλούδες των λεμονιών που στύβουμε για το τέλος ,αφού πρώτα την έχουμε κάψει και βάζουμε τα μπιφτέκια στην σχάρα μας για ψήσιμο γυρίζοντας τα κάθε τόσο να μη μας μαυρίσουν ως να ψηθούν και από τις δυο πλευρές .
Όταν ψηθουν τα βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με ελαιόλαδο που μέσα έχουμε προσθέσει χυμό λεμονιού και ρίγανη.

  • Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 C για 30 έως 35 περίπου λεπτά
    Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και με ολες σχεδόν τις σαλάτες

Καλή μας όρεξη!!!

139

About Author

Comments are closed.