Σε αυτή τη συνταγή , προσωπική μου άποψη είναι ότι το ψάρι δεν έχει να κάνει.Απλώς διάλεχτε ένα μεγάλο ψάρι που να σας αρέσει, αρκεί να γίνετε φιλέτο ή να κόβετε μπριζόλες
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για 4 άτομα
4 έως 6 μπριζόλες ή φιλέτα από γλώσσες ή άλλο ψάρι της αρέσκεια σας .
40 γραμ. λιωμένο βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι
Φέτες λεμονιού που θα τις χρησιμοποιήσετε στο σερβίρισμα
Υλικά για τη σος μουστάρδας
300 ml κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές, με κουτάλι σούπας , μουστάρδα
1 κουταλιά , με κουτάλι σούπας χυμό λεμονιού
Μισή κουταλιά , με κουτάλι του γλυκού, ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνομαι το γκριλ ή το γκριλ του φούρνου αν δεν έχουμε ,αλείφουμε με το βούτυρο και αλατοπιπερώνομαι τα κομμάτια του ψαριού αφού τα έχουμε πλύνει και στραγγίξει και τα τοποθετούμε επάνω στη σχάρα που την έχουμε ήδη αλείψει με ελαιόλαδο . Ψήνουμε το ψάρι για 10 περίπου λεπτά ,( τα φιλέτα ισως να θέλουν λιγότερο χρόνο ψησίματος ) γυρίζοντας το στο ενδιάμεσο του ψησίματος και από την άλλη πλευρά .
Παράλληλα ετοιμάζουμε και τη σος μουστάρδας με τον παρακάτω τρόπο…
Σε μια χύτρα αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας , τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά , ανακατεύοντας συνεχόμενα με το σύρμα μέχρι να πάρει βράση .
Όταν η σάλτσα πάρει βράση , χαμηλώνομαι τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να ‘‘δέση‘‘ . αποσύρουμε τη χύτρα από τη φωτιά και την αφήνουμε στη άκρη …
Εν τω μεταξύ το ψάρι θα έχει ή θα κοντεύει να ψηθεί .
Σερβίρουμε το ψάρι σε ατομικά πιάτα ή αν προτιμάμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος , περιχύνουμε με τη σάλτσα που θα πρέπει νάνε ζεστή και γαρνίρουμε το γύρο του πιάτου ή της πιατέλας με πράσινα λαχανικά σαλάτας όπως μαρούλι κ.α που τα έχουμε κομμένα με τον τρόπο που τα κόβουμε για σαλάτα και σερβίρουμε…
Κατά τη διάρκεια του σερβιρίσματος , σερβίρουμε στο τραπέζι , πάντα σε ξεχωριστό πιάτο του φρούτου , τις φέτες ή τα κομμάτια του λεμονιού .
Συνοδευτικά: αν θέλουμε να προσθέσουμε κάτι επιπλέον στο τραπέζι μας , σερβίρουμε και πατάτες τηγανητές ή πατάτες φούρνου , αλλά κομμένες με τον τρόπο που τις κόβουμε για το τηγάνι
Καλή επιτυχία…!!