Μπριζόλες μοσχαρίσιες με σάλτσα

Συνταγή για μπριζόλες που γίνονται πεντανόστιμες, μέσα σε μία πραγματικά απίθανη σάλτσα!!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε….

4 μπριζόλες μοσχαρίσιες

4 κουταλιές με κουτ. Σούπας ελαιόλαδο

ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο

μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη

μια κουτ. του γλυκού μαντζουράνα ξερή

3 κουτ. λευκό κρασί

αλάτι

πιπέρι

τέσσερις έως πέντε κουταλιές κρέμα γάλακτος.

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνεται το ελαιόλαδο σε μια χύτρα φαρδιά και τηγανίζετε τις μπριτζόλες περίπου γύρω στα δέκα λεπτά, γυρίζοντας τες και από τις δυο πλευρές.Κατόπιν τις βγάζετε από τη χύτρα και τις διατηρείτε ζεστές .

Ρίχνετε τώρα μέσα στη χύτρα το κρεμμύδι και το σκόρδο , αφήνετε 1-2 λεπτά να μαραθούν. Προσθέτετε στη χύτρα το κρασί , 4-5 κουταλιές νερό , τη μαντζουράνα και ξαναβάζετε στη χύτρα τις μπριτζόλες . βράζετε σε πολύ σιγανή φωτιά για ένα τέταρτο της ώρας .

Στο τέλος προσθέστε αλάτι , πιπέρι και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε για δυο περίπου λεπτά και σερβίρετε .

Συνοδευτικά: πουρές πατάτας και αρακάς.

Στην ίδια κατηγορία...