Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2022

​Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει τις προτάσεις που επιλέχθηκαν από την αρμόδια επιτροπή για το πρόγραμμα του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2022», το οποίο είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Κατά τη διάρκεια των 3 συνεδριάσεων που έλαβαν χώρα στις 21, 24 και 28 Μαρτίου 2022 για το πρόγραμμα του  θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2022» η  Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης, συνεδρίασε κι εξέτασε τις εισηγήσεις κάθε μέλους της επιτροπής, με τις προτάσεις τις οποίες προέκρινε το κάθε μέλος, βάσει των κριτηρίων της πρόσκλησης ενδιαφέροντος, στον τομέα που είχε εξαρχής αναλάβει.

Την Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης για το 2022 αποτελούσαν, ανά κατηγορία τέχνης, οι κάτωθι:

Γιώργος Κουμεντάκης: Πρόεδρος της Επιτροπής, Συνθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣ- υπεύθυνος αξιολόγησης τομέα Μουσικής.

Δημήτριος Μαραγκόπουλος:  Συνθέτης, Επικεφαλής του Κύκλου «Γέφυρες» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Ομότιμος Καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου – Μουσική και Παραστατικές Τέχνες- υπεύθυνος αξιολόγησης Μουσικού Θεάτρου.

Έκτορας Λυγίζος: Σκηνοθέτης,- υπεύθυνος αξιολόγησης τομέα Θεάτρου.

Δάφνις Κόκκινος: Χορευτής ,Χορογράφος, Διευθυντής της ΚΣΟΤ- υπεύθυνος αξιολόγησης τομέα Χορού.

Νατάσα Τριανταφύλλη: Σκηνοθέτις, υπεύθυνη αξιολόγησης τομέα Παραστάσεων/δράσεων για παιδιά και εφήβους.

Συραγώ Τσιάρα : Ιστορικός Τέχνης, Αν. Διευθύντρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης MοΜus – υπεύθυνη αξιολόγησης τομέα Εικαστικών τεχνών/Performance.

Αναστασία Γκαδόλου: Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη του Τμήματος προϊστορικών και κλασικών αρχαιολογικών χώρων και μνημείων και αρχαιολογικών έργων της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟΑ.

Εκ μέρους του ΥΠΠΟΑ στην Επιτροπή συμμετείχαν χωρίς δικαίωμα ψήφου:
Η καθ. Άννα Παναγιωταρέα – Δημοσιογράφος, Σύμβουλος της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η Δήμητρα Φίλιου, Αρχαιολόγος στη Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Σε συνέχεια της σχετικής προκήρυξης, η Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης αποφάσισε κατόπιν εισήγησης των υπεύθυνων μελών, ανά κατηγορία υποβολής πρότασης, την επιλογή 70 έργων, με συνολικό προϋπολογισμό 1.800.000€ (χωρίς Φ.Π.Α.)
Πραγματοποιήθηκαν ανακατατάξεις στον αριθμό των παραγωγών ανά κατηγορία, με βάση τα καλλιτεχνικά κριτήρια που αποφάσισε κι έθεσε σε προτεραιότητα η επιτροπή.

Θεματικός Άξονας : Επέτειος μνήμης – 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή

Επιλεχθείσες προτάσεις ανά τέχνη:

Θέατρο : 23

Μουσική : 18

Παραστάσεις/δράσεις για παιδιά και εφήβους : 14

Χορός : 6

Εικαστικά/performance: 6

Μουσικό θέατρο : 3

Στην κατηγορία των 15.000€ επελέγησαν 34 προτάσεις

Στην κατηγορία των 30.000€ επελέγησαν 29 προτάσεις

Στην κατηγορία των 60.000€ επελέγησαν 7 προτάσεις

Στην ίδια κατηγορία...