Όταν αγαπάς κάποιον, αλλάζεις και τις προτεραιότητές σου

Γράφει η  Κωνσταντίνα Μοσχοπούλου

Η αγάπη φέρνει τα πάνω κάτω! Αλλάζει κάπως η καθημερινότητά σου, τα θέλω σου, οι προτεραιότητές σου. Αναθεωρείς, συμβιβάζεσαι και θυσιάζεις.

Σίγουρα το να είσαι σε μια σχέση με κάποιον άνθρωπο σε βγάζει από μια ρουτίνα στην οποία είχες βολευτεί, σε ενθουσιάζει και σε γεμίζει κατά έναν μαγικό τρόπο με αισιοδοξία για τα πάντα. Το επόμενο βήμα της σχέσης είναι να καταφέρετε να νιώσετε κάτι βαθύτερο ο ένας για τον άλλον. Τότε θα καταλάβετε ότι όσο όμορφο είναι το να αγαπάς κάποιον, τόσο δύσκολο είναι να προσπαθείς καθημερινά γι’ αυτό το συναίσθημα.

Όταν αγαπάς κάποιον, ωριμάζεις ως άνθρωπος, βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά, αντιμετωπίζεις με άλλο τρόπο κάποιες καταστάσεις. Συνειδητοποιείς ότι τα σημαντικά πράγματα στη ζωή δεν είναι αυτά που πίστευες μέχρι τότε. Μέσα σε όλα, θα εκτιμήσεις την αξία του χρόνου. Θα προσπαθείς να οργανώνεις την καθημερινότητά σου έτσι, ώστε να προλαβαίνεις τα «πρέπει» και τα «θέλω» της. Ειδικά εάν είσαι από τα άτομα που δεν είχαν ποτέ πρόγραμμα στη ζωή τους, ίσως ζοριστείς λίγο περισσότερο αλλά θα ασυναίσθητα θα προσαρμοστείς!

Είσαι στη φάση που πρέπει να χωρέσεις σε μία καθημερινότητα δουλειά ή σχολή – σχέση – παρέα. Κανένα από αυτά δεν θα πρέπει να παραβλέπεις ή να υποτιμάς. Ακόμη και το να αγαπάς κάποιον, θα πρέπει να το αντιμετωπίζεις ως σημαντική υποχρέωση όχι όμως να το βλέπεις σαν κάτι που εξαναγκάζεσαι να κάνεις, αλλά ως κάτι που σού βγαίνει αβίαστα. Θα είναι δύσκολο καμιά φορά, αλλά εάν το καταφέρεις, θα έχεις επιτύχει σε όλους τους τομείς.

Από την άλλη, δεν θα πρέπει να πέσουμε στην παγίδα να θεωρήσουμε έναν άνθρωπο δεδομένο στη ζωή μας. Σίγουρα θα βρεθείς πολλές φορές μπροστά στο δίλημμα «σχέση ή παρέα», ίσως κάποια στιγμή να πρέπει να δυσαρεστήσεις μια από τις δύο πλευρές, όμως σε κάθε περίπτωση να θυμάσαι ότι πρέπει να νοιάζεσαι για τους ανθρώπους που έχεις στη ζωή σου και να τους το δείχνεις με οποιονδήποτε τρόπο. Μόνο τότε δεν θα απογοητεύσεις κανέναν!

Ίσως να χρειαστεί καμιά φορά να βάλεις τον εαυτό σου σε δεύτερη μοίρα και να δώσεις προτεραιότητα στο «εμείς». Δηλαδή να βγεις με το αγόρι σου έξω για φαγητό, να αφιερώσεις χρόνο μαζί του, μόνο και μόνο επειδή του το είχες υποσχεθεί και επειδή ξέρεις πόσο του αρέσει το συγκεκριμένο μαγαζί, παρόλο που θα προτιμούσες να αράξεις στο σπίτι και να ξεκουραστείς. Να είσαι σίγουρη ότι θα το εκτιμήσει και με την πρώτη ευκαιρία θα σου το ανταποδώσει. Γιατί η αγάπη φαίνεται ακριβώς σε αυτά τα μικροπράγματα. Σε απλές καθημερινές συμπεριφορές. Σε μια έκπληξη. Σε μια φράση που θα ειπωθεί ασυναίσθητα. Σε ένα γλυκό μήνυμα.

Πηγή άρθρου: yang.gr

Στην ίδια κατηγορία...