Παπαρδέλες με σάλτσα πιπεριάς

Συνταγή για πεντανόστιμες παπαρδέλες με πεντανόστιμη σάλτσα λαχανικών και μπέικον!!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε…

Ένα κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
ένα καρότο ψιλοκομμένο
σέλινο ψιλοκομμένο
μισό κιλό κίτρινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες.
Ενάμιση φλιτζάνι τσαγιού μπέικον ψιλοκομμένο
Λιγότερο από μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι και λίγο πιπέρι

350 γραμ. παρπαδέλες με αυγό
δυο κουταλιές βούτυρο
παρμεζάνα τριμμένη.

Εκτέλεση συνταγής …

Σοτάρουμε στο λαδί το κρεμμύδι το καρότο και το σέλινο για 10 περίπου λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Κατόπιν ρίχνουμε το μπέικον το αφήνουμε να ροδίσει και ρίχνουμε στη χύτρα τις πιπεριές.

Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε σιγανή φωτιά για δέκα λεπτά περίπου. Όταν κοντεύει να βράσει η σάλτσα προσθέτουμε το ανάλογο πιπέρι και αλάτι.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και βράζουμε (μπορούμε να τα βράζουμε και παράλληλα με τη σάλτσα) τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.

Όταν βράσουν τα ζυμαρικά τα σουρώνουμε και τα σερβίρουμε στα πιάτα.
Περιχύνουμε τώρα τα πιάτα με τη σάλτσα και βάζουμε από πάνω από τη σάλτσα λίγο βουτηράκι.
Τέλος ρίχνουμε παρμεζάνα τριμμένη και τα ζυμαρικά είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Καλή επιτυχία !!

Στην ίδια κατηγορία...