Δείτε τη συνταγή, με όλα τα υλικά , για πεντανόστιμη ,παραδοσιακή καρυδόπιτα!!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε…για ταψί Νο 28- 30!!
12 αυγά
12 κουταλιές της σούπας τριμμένο παξιμάδι
12 >> >> καρύδι (μέτρια κομμένο στο μούλτι )
12 >> >> ζάχαρη
Δυο βανίλιες
Λίγο κονιάκ
Μια κουταλιά του γλυκού κανέλα
Μια >> >> γαρίφαλο
1 μπέκιν πάουντερ
Εκτέλεση συνταγής…
Για να κάνετε αρχή σπάζετε ένα- ένα τα αυγά, ξεχωρίζοντας τα ασπράδια από τους κρόκους . κατόπιν μετράτε με ένα κουτάλι σούπας το καρύδι, τη ζάχαρη και τη φρυγανιά, βάζοντας το καθένα σε χωριστό μπολάκι . αφού τελειώσει αυτή η διαδικασία , χτυπάτε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη ελαφρά έως ότου λιώσει η ζάχαρη και αφού λιώσει προσθέστε ένα- ένα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα ασπράδια και ανακατέβαιτε . αφήστε τώρα το μίγμα στην άκρη και χτυπήστε τα ασπράδια μαρέγκα. Όταν ετοιμαστεί η μαρέγκα προσθέστε και το μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά που είδη έχετε ετοιμάσει, και ανακατεύοντας ελαφρά με το χτυπητήρι χειρός. Αφού ανακατευτούν όλα τα υλικά βάζετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σημαντικό: για να έχει επιτυχία η καρυδόπιτα από τη στιγμή που θα βάλετε το γλυκό στο φούρνο έως ότου ψηθεί δεν θα ανοίξετε το φούρνο.
Αφού ψηθεί το γλυκό , το βγάζουμε από το φούρνο , και σιροπιάζουμε με σιρόπι , που έχουμε είδη ετοιμάσει και έχει κρυώσει.
Υλικά για το σιρόπι
Δυο φλιτζάνια τσαγιού νερό
Τέσσερα φλιτζάνια ζάχαρη
Λίγο χυμό λεμονιού
Καλή επιτυχία…!!