Παρασκήνιο – Η παράδοση του Εθνικού Θεάτρου και ο Αλέξης Μινωτής (Vid)

Σύμφωνα με τη περιγραφή στο βίντεο η εκπομπή αυτή του «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ» επικεντρώνεται στην πορεία του Εθνικού Θεάτρου μέσα από τη ματιά του ΑΛΕΞΗ ΜΙΝΩΤΗ αλλά και στενών συνεργατών του.

Γίνονται αναφορές στον σκηνοθέτη ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΟΝΤΗΡΗ και σε αποσπάσματα του «ΙΠΠΟΛΥΤΟΥ» του 1954, στην καλλιτεχνική πορεία του σκηνογράφου ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΥ ΚΛΩΝΗ, στον σκηνογράφο και ενδυματολόγο ΔΙΟΝΥΣΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ ως συνεχιστή του ΑΝΤΩΝΗ ΦΩΚΑ, και στον μακιγιέρ ΓΙΩΡΓΟ ΣΚΕΝΔΡΟ.
Η χορογράφος ΜΑΡΙΑ ΧΟΡΣ μιλά για τον ΑΛΕΞΗ ΜΙΝΩΤΗ, τη δουλειά του, τις στιγμές περισυλλογής του, αλλά και για την εμμονή του-όπως και της Κ. ΠΑΞΙΝΟΥ-για τελειότητα.

Ο τεχνικός του Εθνικού Θεάτρου, ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΚΟΡΟΝΙΩΤΗΣ, μιλά για στιγμές της καθημερινής ζωής του ΑΛΕΞΗ ΜΙΝΩΤΗ και της ΚΑΤΙΝΑΣ ΠΑΞΙΝΟΥ, ενώ ο εστιάτορας ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ και η σύζυγός του ΚΑΚΙΑ καταθέτουν τις προσωπικές τους εμπειρίες από τον άνθρωπο ΜΙΝΩΤΗ.

Επιπλέον, ο ίδιος ο ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ μιλά στους δημοσιογράφους για το ελληνικό και ξένο θέατρο, καθώς και το αρχαίο δράμα, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις δυσκολίες της δουλειάς του ηθοποιού.
Παρουσιάζονται αποσπάσματα από τον «ΟΙΔΙΠΟΔΑ ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ» του 1977 και τις «ΦΟΙΝΙΣΣΕΣ» του 1988

Στην ίδια κατηγορία...