Πόλεμος εναντίον ειρήνης ο καθένας στο μερίδιο του θα βρει καταφύγιο

Με ποιον τρόπο να αρχίσεις για κάτι που θες να τελειώσει; Πόλεμος εντός, πόλεμος εκτός. Όταν δεν ακούνε οι ηγέτες θες κι εσύ να κάνεις το ίδιο. Να γίνεις όμοιός τους. Να πάρεις ένα όπλο και να πυροβολήσεις. Να τελειώσει εκεί! Τελειώνει εκεί; Θάνατος;

Πόλεμος ή ειρήνη; Ο καθένας στο μερίδιο του θα βρει καταφύγιο.

Ο πόλεμος ξεκινά τη στιγμή εκείνη. Είναι ο πόλεμος της ψυχής με τον άνθρωπο. Η ανθρωπιά με τη λογική. Η ύλη απέναντι στην Αλήθεια. Ζωή και θάνατος ένας αέναος κύκλος. Ζεις, σκοτώνεις, ζεις, θανατώνεις. Η επιβίωση της ζωής, η διαιώνιση του είδους τώρα πια η διαιώνιση του Εγώ…

Κοίτα γύρω σου! Ο άνθρωπος μια ψευδαίσθηση. Κοίτα γύρω σου! Η φύση η αλήθεια. Τίποτα τεχνητό, μόνο Δημιουργία. Αγωνίσου γιαυτήν!

Η γη τροφός. Ο ήλιος ζωοδότης. Το νερό θρέψη. Ο αέρας διαβιβαστής. Αυτά η ειρήνη, ετούτα τα όπλα σου! Αγωνίσου!

Πόλεμος και ειρήνη για τον άνθρωπο γίναν ένα! Για να έχεις ειρήνη πρέπει να κάνεις πόλεμο. Οι αξίες νοθευμένες. Το δίκαιο έγινε άδικο και η αλήθεια ψέμα. Ένα τέλος δίχως αρχή παντού κι οι λαοί εχθροί, γιατί οι ηγέτες χρειάζονται αίμα και πόνο. Μόνο έτσι αποκτάς δύναμη, ο φόβος το πιο ισχυρό όπλο.

Δεν μπορώ να αλλάξω την ανησυχία σου, την ταραχή σου. Ο πλανήτης αισθάνεται, συντονίζεται, αντιδρά! Σεισμοί, φωτιές, άσχημες καιρικές συνθήκες, η ψυχή σου που βράζει, η ψυχή μου που πονά, η ψυχή τους που εξουσιάζει. Όλα γίνονται οργή!

Πόλεμος παντού!

Άνθρωπος εναντίον ανθρώπου. Κατηγορείς τους ηγέτες μα κοίτα γύρω σου η μάχη μαίνεται από καιρό! Αδελφός απέναντι σε αδελφό, γονιός απέναντι στο παιδί, φίλος πισώπλατη μαχαιριά, συνάνθρωπος το πτώμα να πατήσεις. Ο πόλεμος ήταν εδώ πριν τους ηγέτες. Μην ρίχνεις τις ευθύνες αλλού.

Ο καθένας στο μερίδιο του θα βρει καταφύγιο.

Οι ηγέτες νομίσματα της μίας πλευράς. Οι λαοί στην άλλη. Μην ξεχνάς το χέρι που πετά το νόμισμα στον αέρα, μόνο του το νόμισμα δεν γυρνά…

Η φύση πολεμά κι εκείνη, δείχνει την αντάρα της με κάθε τρόπο! Θανατικό παντού. Παρακαλώ να γαληνεύσει αλλά είναι σαν να παρακαλάς τη ροή να μειώσει την ορμή της! Η δική μας εσωτερική αντάρα κι η κακία έχει προκαλέσει ετούτη την μανία.

Οι Θεοί έδωσαν οι άνθρωποι πήραν. Γέννησαν ό,τι καλύτερο θεώρησαν ότι μπορούσαν. Ειρήνη και πόλεμο. Κράτησαν τον πόλεμο, βρώμισαν την ειρήνη πόρνη για τις ψυχές τους, δεν την χωρά.

Οι άνθρωποι έδωσαν, οι Θεοί έλαβαν, τώρα αποδίδεται η Νέμεσις. Αυτό είναι! Αυτό ζητήσαμε αυτό παίρνουμε. Κανένα όπλο δεν μπορεί να σε σώσει σε ετούτη την μάχη, ούτε καν ο θάνατος…

Πόλεμος εναντίον ειρήνης ο καθένας στο μερίδιο του θα βρει καταφύγιο.

Πηγή: skepseisselogia.gr

Στην ίδια κατηγορία...