Ψαρόσουπα αυγολέμονο

0

Συνταγή που μας άφησε παρακαταθήκη η γιαγιά μου, με όλα τα υλικά ,για τη κλασική ελληνική ψαρόσουπα

Τα υλικά που θα χρειαστούμε…

Ένα νωπό και μεγάλο ψάρι για βραστό
Δύο κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
Καρότα κομμένα σε μακρόστενες λωρίδες
Κλωνάρια σέλινο ολόκληρα
Δυο μεγάλες πατάτες κομμένες σε 4 κομμάτια
Ελαιόλαδο
Ρύζι για σούπα
Τέσσερα αυγά
Χυμό από ένα έως δυο λεμόνια
Πιπέρι – αλάτι

Εκτέλεση συνταγής…

Καθαρίζετε , αλατοπιπερώνετε το ψάρι και βάζετε σε μία χύτρα το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρετε λίγο το κρεμμύδι . Κατόπιν ρίχνετε στη χύτρα τα λαχανικά , αλάτι , πιπέρι και το ψάρι .
Ρίχνετε μέσα νερό να σκεπάζει το ψάρι και αφήνετε να σιγοβράσει .
Αφού βράσει το ψάρι το βγάζετε από τη χύτρα σε μια πιατέλα μακρόστενη και στολίζετε τη πιατέλα με τα λαχανικά. Το ψάρι το διατηρείτε ζεστό μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος. στραγγίζετε τώρα το ζωμό, τον ρίχνετε στη χύτρα κι όταν πάρει βράση, ρίχνετε μέσα το ρύζι.
Αφήνετε να βράσει για 15 λεπτά, απόσυρε από τη φωτιά ,
Χτυπάτε τα ασπράδια ξεχωριστά από τους κρόκους και αφού γίνουν μαρέγκα ρίχνετε μέσα στη μαρέγκα τους κρόκους στη μαρέγκα λίγο αλάτι και το χυμό λεμονιού, λίγο ζωμό από τη σούπα ανακατεύοντας το μείγμα συνεχώς. Μετά το προσθέτετε στο φαγητό, αναδεύετε , αφήνετε πέντε λεπτά το φαγητό να ¨δέσε騨 και σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστό.

καλή επιτυχία…!!

About Author

Γεια σας!! Πάντα με δυσκόλευε το να μιλάω για τον εαυτό μου... Ελπίζω όμως ότι οι συνταγές μου και τα άρθρα μου στο net-periodiko.gr θα αποτελέσουν για εσάς πηγή έμπνευσης και δημιουργικής ενασχόλησης . Τα σχόλιά σας μας βοηθούν να γινόμαστε καλύτεροι και είναι πάντα ευπρόσδεκτα !!

Leave A Reply