Σιροπιστά Ροξάκια

Μια από τις αγαπημένες μου συνταγές είναι τα σιροπιαστά ροξάκια!! το νοσταλγικό γλυκό που μου θυμίζει άλλες εποχές!

Τα υλικά που θα χρειαστούμεγια μία δόση…

Ένα ποτήρι νερού αδιάλυτο γάλα εβαπορέ
750 γραμ. αλεύρι αλατίνη
δύο αυγά και 2 κουταλιές σούπας κακάο
ένα ποτήρι νερού λάδι (καλαμποκέλαιο)
1 και ½ ποτήρι νερού καρύδια χοντροκομμένα
ένα μπέκιν πάουντερ
ένα κυβάκι μαγιά (λουκουμάκι)

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ το λαδί ,το γάλα ,τη μαγεία, την κανέλα και το μπέκιν.
Αφού τα ανακατεύουμε λιγάκι, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει κανονική. Αφού τελειώσουμε το ζύμωμα, σκεπάζουμε πολύ καλά τη ζύμη,(εκτός ψυγείου)και την αφήνουμε μέχρι να φουσκώσει. Όταν δούμε ότι η ζύμη μας έχει γίνει, χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη και σε ίσιες ποσότητες.

Στο ένα μέρος της ζύμης προσθέτουμε το κακάο, τα καρύδια και ξαναζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά με τη ζύμη. Κατόπιν χωρίζουμε σε τρία μέρη τη σκέτη ζύμη και σε τρία μέρη τη ζύμη με το κακάο. Τη ζύμη με το κακάο την πλάθουμε σε τρία μασουράκια.

Κατόπιν ανοίγουμε τρία μικρά φύλα την σκέτη ζύμη και τοποθετούμε επάνω τα μασουράκια που έχουμε φτιάξει. Κλίνουμε το φύλο με τέτοιο τρόπο ουτοσόστε να γίνει ένα στρογγυλό μασουράκι. Κόβουμε σε κανονικά κομμάτια τη ζύμη και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα ,αφού την έχουμε αλείψει με βούτυρο.
Ψήσιμο στους 200 βαθμούς.

Σιρόπι
Πέντε ποτήρια ζάχαρη
Τέσσερα ποτήρια νερό.
Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο μέλι.
Βράσιμο πέντε λεπτά.

Σημαντικό: Το σιρόπι να όταν σιροπιάζουμε τα γλυκά να είναι κρύο.

Καλή επιτυχία!!

Στην ίδια κατηγορία...