Σχινόπρασο

Το σχινόπρασο είναι συγγενής του κρεμμυδιού, το οποίο καλλιεργείται για το βολβό του αλλά για τα φύλλα του, που ανήκει στα μυρωδικά.
Είναι πολυετές φυτό και το ύψος του φτάνει τα 20 εκατοστά και ανθίζει από τον Ιούνιο μέχρι τον Ιούλιο.
Η χρίση του σχινόπρασου στη μαγειρική συμβάλλει με πολλούς τρόπους στη διατήρηση της υγείας και στην προστασία του οργανισμού από επικίνδυνες ασθένειες.

Στην μαγειρική χρήση τα χρησιμοποιούμενα μέρη είναι τα φυλά τα κλειστά ανώριμα άνθη και οι βολβοί. Οι βολβοί χρησιμοποιούνται λιγότερο επειδή το φυτό είναι πολυετές.

Τα χρησιμοποιούμενα μέρη τεμαχίζονται σε κύβους και χρησιμοποιούνται σε σάλτσες, ψάρια, πατάτες, σούπες, σαλάτες, αυγά και εμπλουτίζει σούπες, πατατοσαλάτες, πουρέδες και γενικότερα κρεμώδη πιάτα αλλά και μια απλή πράσινη σαλάτα κ.α.

Στην ίδια κατηγορία...