Σκόρδο

0

Το σκόρδο (επιστημονική ονομασία Άλλιον το ήμερον) είναι ετήσιο φυτό, συγγενές µε το κρεμμύδι και το πράσο.

Επίσης το σκόρδο είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά τα οποία κάνουν καλό στο ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθάει στις αρθρίτιδες , βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος κ.α. πολλά!!

Στη μαγειρική το σκόρδο αποτελεί βασικό στοιχείο πολλών χωρών. Χρησιμοποιείται σε ψητά, βραστά, σε σάλτσες, σε σαλάτες κ.τ.λ.

Χρησιμοποιείτε απαραίτητος στη σκορδαλιά και το τζατζίκι, στη πατζαροσάλατα κ.α. σαλάτες λαχανικών , γαρνίρει τα τηγανιτά κολοκυθάκια , αρωματίζει το μπριάμ , σε σάλτσα ντομάτας , σε διάφορα τουρσιά και τρώγεται και ώμο ως συνοδευτικό σε πάρα πολλά φαγητά της ελληνικής κουζίνας .

Ταιριάζει σε φαγητά , κατσαρόλας ή φούρνου , με χοιρινό κρέας , νοστιμίζει τα καφτεδάκια και  τα παστά ψάρια που τα φτιάχνουμε στο σπίτι.

140

About Author

Comments are closed.