Το κρεμμύδι και η χρήση του στη μαγειρική

Το κρεμμύδι είναι λαχανικό με την  επιστημονική ονομασία Άλλιο το κρόμμυο (Allium cepa) που το χρησιμοποιούμε συμπληρωματικά  σε διάφορα πιάτα της ελληνικής κουζίνας .

Το χρησιμοποιούμε ως υλικό μαγειρικής , δίνει υπέροχη γεύση στα φαγητά και αναμφισβήτητα η διατροφική του αξία στη διατροφή μας είναι σημαντική .

Το φρέσκο κρεμμύδι όπως και το ξερό τρώγονται ωμά και ψιλοκομμένα  , χωρίς να θέλουν βράσιμο  σε διάφορες σαλάτες  όπως σαλάτα ντομάτας ,, μαρουλιού κ.τ.λ.

Επίσης  το κρεμμύδι χλωρό ή ξερό είναι συστατικό σε πάρα πολλές συνταγές. Όπως   χορτόπιτες , σε λαδερά φαγητά της μεσογειακής ,κουζίνας σε κοκκινιστά κρέατα, σε  σάλτσες,  στα γεμιστά, σε ομελέτες ,σε ομελέτες, στο στιφάδο κ.α.

Στην ίδια κατηγορία...