Συνταγή για εύκολη και δροσερή, , ιδανική για αρχάριους στη ζαχαροπλαστική , λευκή τούρτα με φράουλες και σαντιγί!!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε…
Τρία παντεσπάνια λευκά (θα τα βρούμε στο εμπόριο ή τα φτιάχνουμε μόνοι μας)
250 γραμ. μαρμελάδα φράουλα
Μισό ποτήρι κρασιού κονιάκ
Ένα κιλό φράουλες
250 γραμ. καβουρντισμένα , και κομμένα σε λεπτές φέτες
750 γραμ κρέμα γάλακτος
150 γραμ ζάχαρη
Φόρμα για τούρτα να ανοίγει στο πλάι
Εκτέλεση συνταγής …
Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα φράουλας με το κονιάκ και χτυπάμε τη κρέμα γάλατος μέχρι να γίνει μια άφρατη σαντιγί.
Βάζουμε λίγο από το μείγμα (μαρμελάδα φράουλας και κονιάκ)στο πρώτο παντεσπάνι, αφού πρώτα το τοποθετήσουμε τη φόρμα.
Μετά βάζουμε σαντιγί , φράουλες κομμένες σε λεπτές φέτες και επάνω λίγα καβουρντισμένα αμύγδαλα.
2 παντεσπάνι. πιέζουμε πρώτα το παντεσπάνι να κολλήσει με το προηγούμενο και βάζουμε τα υλικά με τη σειρά που τα βάλαμε
στο προηγούμενο παντεσπάνι με μπόλικα αμύγδαλα.
3 παντεσπάνι. Κι εδώ βάζουμε τα υλικά όπως στα προηγούμενα μόνο που στο γαρνίρισμα της τούρτας τις φράουλες τις βάζουμε
ολόκληρες με το κοτσάνι. Βάζουμε περίπου 10 φράουλες. Όταν τελειώσουμε το γαρνίρισμα τις τούρτας, βγάζουμε τη φόρμα και
αλείφουμε τη τούρτα γύρω-γύρω με σαντιγί, τη βάζουμε στο ψυγείο για δυο –τρεις ώρες και κατόπιν σερβίρουμε
Καλή επιτυχία…!!