Ξιφίας στο φούρνο με πατάτες

Μια ακόμα δοκιμασμένη συνταγή μας , επιλογή για περιόδους νηστείας και όχι μόνο…!!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε…

Ενάμισι κιλό ολόφρεσκο ξιφία( ζητάμε από τον ιχθυοπώλη να τον κόψει σε φέτες)
Ανάλογες πατάτες ,
2 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο
Χυμό από 1 έως 2 λεμόνια
Αλάτι , πιπέρι και ρίγανη

Εκτέλεση συνταγής …

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε στρογγυλές φέτες , σε διπλάσιο σχεδόν πάχος από ότι τις κόβουμε για το τηγάνι . Τις βάζετε στο νερό και τις αφήνετε στην άκρη .
Κατόπιν πλένετε το ψάρι και το βάζετε σε ένα τρυπητό σουρωτήρι να στραγγίξει.

Ώσπου να στραγγίξει το ψάρι , ανάβετε το φούρνο να προθερμαίνετε στους 200 βαθμούς και παίρνετε ένα βαθύ ταψί που μέσα βάζετε το ελαιόλαδο , το χυμό λεμονιού , ανάλογο αλάτι και πιπέρι πάντα κατά προτίμηση , ρίγανη τριμμένη και μισό με ένα ποτήρι κρασιού νερό .
Ρίχνετε τώρα μέσα στο ταψί της πατάτες στραγγισμένες και τις αφήνετε …

Παίρνετε τη λαμαρίνα του φούρνου , βάζετε στη μέση σε σειρά το ψάρι , ανακατεύετε με τα χέρια τις πατάτες να περαστούν από το ελαιόλαδο και τις τοποθετείτε στη λαμαρίνα γύρω από το ψάρι . περιχύνετε το φαγητό με τη σάλτσα που περάσατε τις πατάτες και το βάζετε στο φούρνο να ψηθεί , ανάλογα την κουζίνα ,για 45 με 55 λεπτά .

  • Το φαγητό σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστό και μπορείτε , αν θέλετε να το συνοδέψετε με σαλάτα ντομάτας , λάχανο ή μαρούλι

Καλή επιτυχία…!!

Στην ίδια κατηγορία...