FORUM

 

Πλοήγηση forum
Θα πρέπει να συνδεθείτε για να μπορείτε να δημοσιεύσετε στο φόρουμ.

Πότε γεννήθηκαν τα emotions

Το χαμόγελο επινοήθηκε το 1963 από τον Χάρβεϊ Ρ. Μπολ για τη διαφημιστική καμπάνια μιας αμερικάνικης ασφαλιστικής εταιρείας η οποία ήθελε να ανεβάσει το ηθικό των υπαλλήλων της , αλλά καθώς δεν κατοχυρώθηκαν πνευματικά δικαιώματα, το χαμόγελο διαδόθηκε κι έγινε δημοφιλέστατο.

Αργότερα υιοθετήθηκε από το διαδίκτυο, όπου σχηματιζόταν με το συνδυασμό των χαρακτήρων : - ), δηλαδή άνω και κάτω τελεία, μικρή παύλα και δεξιά παρένθεση.

Διάφορες πηγές υποστηρίζουν ότι ο πρώτος που το χρησιμοποίησε ήταν κάποιος Κέβιν ΜακΚένζι στις 12 Απριλίου του 1979, σ' έναν κατάλογο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εποχής . Πιo πρόσφατα μια ομάδα Άγγλων ερευνητών, μετά από πολύμηνες έρευνες ανάμεσα στις παλιές μαγνητικές ταινίες των αρχείων του Πανεπιστημίου Κάρνεγκι Μέλον των Η.Π.Α. είχε ανακοίνωσει ότι βρήκε ένα μήνυμα στο οποίο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το χαμόγελο.

Είχε γραφτεί από τον Σκοτ Φάλμαν και εμφανίστηκε στις 19 Σεπτεμβρίου του 1982 στο Bulletin Board System του Πανεπιστημίου. Χρησιμοποιούσε το : - ) για να τονίσει τα χιουμοριστικά σημεία του κειμένου.

Σήμερα υπάρχουν χιλιάδες εμότικον, που εκφράζουν κάθε διάθεση και κατάσταση.