FORUM

 

Πλοήγηση forum
Θα πρέπει να συνδεθείτε για να μπορείτε να δημοσιεύσετε στο φόρουμ.

Σεισμός τώρα: ενημέρωση για σεισμικές δονήσεις

ΠροηγούμενηΣελίδα 2 από 2

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα  ξημερώματα  Δευτέρας, 5:14 Π.Μ , στην Αργεντινή  σε απόσταση 48 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Santiago del Estero .

Παρακολουθήστε τη σεισμικότητα στην Ελλάδα σε πραγματικό χρόνο

Παρακολουθήστε της σεισμικότητα στην Ελλάδα σε πραγματικό χρόνο τις τελευταίες 48 ώρες (αυτόματες λύσεις).μέσα από την Ιστοσελίδα Γεωδυναμικό ινστιτούτο του εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πρόκειται για λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου που ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

 

Σεισμός 8,2 Ρίχτερ στην Αλάσκα

Ταρακούνησε ολόκληρη τη χερσόνησο της Αλάσκα ο  σεισμός των 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αργά το βράδυ της Τετάρτης στις 10:15 μ.μ. τοπική ώρα. Συγκεκριμένα ο σεισμός σημειώθηκε κοντά στις Αλεούτες νήσους.

 

 

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα  08:32 το πρωί , ανοιχτά της Καρπάθου.

 

Σεισμός μεγέθους 5.7 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7.08 το πρωί νότια της Κρήτης  σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 48 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά στο θαλάσσιο χώρο της Άρβης και το  εστιακό βάθος 46,6 χιλιομέτρα.

σεισμική δόνηση 3,4 Ρίχτερ  τα μεσάνυχτα, 28/12 ,στη Θεσσαλονίκη

σεισμός της τάξης των 3,4 Ρίχτερ ανησύχησε τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης δύο- τρία λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε όλες τις γύρω περιοχές, καθώς το εστιακό βάθος, πάντα σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ήταν  μικρό.

Νέος σεισμός μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα τα  ξημερώματα ,στις 05.12, της Κυριακής 10 Απριλίου, με επίκεντρο 6 χλμ. ανατολικά από τη Θήβα. Ο σεισμός έγινε αισθητός από την Αταλάντη μέχρι και την Αττική.

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,8 ρίχτερ σημειώθηκε στην Τουρκία. Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ ο σεισμός είχε επίκεντρο 37χλμ. της πόλης Γκαζιαντέπ, ενώ πολλά κτίρια κατέρρευσαν. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές μεγάλες πόλεις όπως την Άγκυρα, τα Άδανα , την Κύπρο και ακολούθησε δεύτερος μεγάλος μετασεισμός.

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,7 βαθμών  Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα σε περιοχή νοτιοανατολικά των νήσων Λογιοτέ της Νέας Καληδονίας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές και το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS).

Επίσης ,σύμφωνα με το σύστημα προειδοποιήσεις  για θαλάσσια σεισμικά κύματα των ΗΠΑ , εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι που υπάρχει κίνδυνος να πλήξει τη Νέα Καληδονία, τα νησιά Φίτζι και το Βανουάτου.

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε 18/05/2023  στης 18:58:52 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 5,1 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 8,9 χλμ.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης, όπως αναφέρει η αναθεωρημένη Λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, εντοπίζεται 7 χιλιόμετρα Νότια - Νοτιοδυτικά των Μοιρών.

Σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ,  όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. έπληξε τη νότια Αϊτή νωρίς την Τρίτη, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους.

ΠροηγούμενηΣελίδα 2 από 2