FORUM

 

Πλοήγηση forum
Θα πρέπει να συνδεθείτε για να μπορείτε να δημοσιεύσετε στο φόρουμ.

Μικρές συμβουλές μαγειρικής

Απλές, μικρές συμβουλές μαγειρικής που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή σας και  θα σας "λύνουν τα χέρια" ...

Εάν το ψήσιμο των ζυμαρικών ολοκληρώνετε στο φούρνο ή θέλετε να τα σοτάρετε στο τηγάνι , να τα βράζετε λιγότερο από ότι συνήθως

Όταν σοτάρετε το σκόρδο , θέλει μεγάλη προσοχή , γιατί αν  το σοτάρετε  περισσότερο από όσο χρειάζεται να μαραθεί  και σας μαυρίσει το σκόρδο πικρίζει .

Βράσατε μακαρόνια και σας περίσσεψαν ; Μην τα πετάτε!! Βάλτε τα σε ένα μπολ προσθέστε λίγο τυρί ή μυτζήθρα τριμμένη , ανακατέψτε τα  σκεπάστε το μπολ και βάτε τα στο ψυγείο . Καταναλώστε τα την επόμενη ή μεθεπόμενη μέρα  ομελέτα, προσθέτοντας τους δυο αυγά , λίγο ακόμα τριμμένο τυρί , λίγο γάλα και αν θέλετε ψιλοκομμένο σκορδάκι ,  ανακατέψτε τα και φτιάξετε την ομελέτα  στο τηγάνι με μια κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο.

Όταν φτιάχνετε ζύμη για πίτσα και την αφήνετε να φουσκώσει προτού τη χρησιμοποιήστε , αλείψτε πρώτα το σκεύος που θα  τοποθετήσετε  τη ζύμη για να μείνει με λίγο ελαιόλαδο , κάνετε τη ζύμη μια στρογγυλή μπαλίτσα και κυλήστε τη μέσα στο σκεύος να λαδωθεί σε όλη την επιφάνεια της . Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε τη δημιουργία πέτσας στη ζύμη σας ,  που θα σας δημιουργούσε προβλήματα στο άνοιγμα του ζυμαριού.

Εάν τα παιδιά θέλουν πίτσα και δεν έχετε στο σπίτι όλα τα υλικά για να φτιάξετε ζύμη , μπορείτε να χρησιμοποιήστε ψωμί του τοστ ή φέτες ψωμιού από καρβελάκι ,βγάζοντας την κόρα του ψωμιού . Σας προτείνουμε να διαβάσετε μια πολύ ωραία συνταγή μας, στο net-periodiko.gr, για πίτσα με ψωμί του τοστ

Αν θέλετε η μαρέγκα σας να σας γίνει πολύ σφικτή , την ώρα που την χτυπάτε προσθέστε της λίγο μπέικιν πάουντερ

( Το θέμα , θα εμπλουτίζετε σε τακτικά διαστήματα .παρακολουθήστε το…)