FORUM

 

Πλοήγηση forum
Θα πρέπει να συνδεθείτε για να μπορείτε να δημοσιεύσετε στο φόρουμ.

Ζώδια και ύπνος

Κριός: «Ποιος; Εγώ ν΄ανησυχώ;» Ο Κριός πέφτει τη νύχτα για ύπνο χωρίς καμιά απολύτως ανησυχία. Αφήνει τους άλλους να αγωνιούν για την επόμενη μέρα. Σκαρφαλώνει στο κρεβάτι του ξένοιαστος. Το μόνο πράγμα που ο Κριός θα πρέπει να προσέξει είναι η αστείρευτη ενέργειά του που τον ακολουθεί νύχτα-μέρα, και κατά συνέπεια και στον ύπνο!

Ταύρος: Ο Ταύρος λατρεύει καταρχήν και οπωσδήποτε και πέραν πάσης αμφιβολίας το μαξιλάρι του, κι ύστερα τα αραχνοΰφαντα σεντόνια, τα παπλώματα και τις βελούδινες κουβέρτες. Επίσης, αγαπά τα καλής ποιότητας στρώματα. Εφ’ όσον ο ηδονιστής και λάτρης της πολυτέλειας Ταύρος βρει το καταλληλότερο σημείο να ακουμπήσει αναπαυτικά το κεφάλι του, θα επιδοθεί σε έναν ύπνο βαθύ και ξεκούραστο.

Δίδυμοι: Το μέρος όπου οι προσαρμοστικοί Δίδυμοι χαλαρώνουν απολύτως, είναι το σπίτι τους. Οι βολικοί Δίδυμοι δεν είναι ιδιαίτερα επιλεκτικοί όταν νυστάζουν. Μπορούν να πέσουν ξεροί σε ένα μοτέλ στην εθνική ή σ΄ένα φουσκωτό στρώμα στο πετρώδες έδαφος ενός κάμπινγκ και να αρχίσουν τα ζζζζζ.. χωρίς να ξανανοίξουν μάτι πριν ξημερώσει για τα καλά.

Καρκίνος: Όταν ο ευαίσθητος Καρκίνος ξαπλώνει τη νύχτα, είναι «καταδικασμένος» να δει ένα κάρο όνειρα, ειδικά όταν έχει κάτι στο μυαλό του. Το καβούρι πρέπει οπωσδήποτε να γράφει τα όνειρά του μόλις ξυπνά, δεδομένου ότι μπορεί να περιέχουν πολύτιμες ιδέες.

Λέων: Ο τυχερός Λέων είναι τόσο γενναιόδωρος και στον ύπνο, όσο είναι και σε όλες τις άλλες πτυχές της ζωής του. Έτσι, ο οποιοσδήποτε θα επιθυμούσε να μοιραστεί τον ύπνο του με ένα λιοντάρι! Το μόνο πρόβλημα είναι ότι μερικές φορές το λιοντάρι μπορεί να απλώνεται στο κρεβάτι τόσο πολύ, που να κολλάει τον άλλο στο κομοδίνο.

Παρθένος: Η Παρθένος το πρώτο πράγμα που κάνει το πρωί είναι να στρώσει το κρεβάτι, έτσι ώστε όταν είναι έτοιμη να πάει το βράδυ για ύπνο, να μη χρειαστεί να ψάχνει πού κρύφτηκαν τα σεντόνια ή να μυρίσει τα νύχια της για το πού εξαφανίστηκε το έξτρα-ανατομικό μαξιλάρι της. Αλλά η Παρθένος πρέπει να είναι προσεκτική ώστε να μην καταντά βασανιστική η εμμονή της να τα έχει όλα τακτοποιημένα προτού πέσει για ύπνο. Γιατί αυτό είναι μια σίγουρη συνταγή για αϋπνία.

Ζυγός: Ο ισορροπημένος Ζυγός (τώρα μάλιστα!) βλέπει ποιητικά όνειρα όλη νύχτα. Η αβρότητά του κοιμάται τόσο ειρηνικά όσο ένα χαϊκού και τόσο βαθιά όσο ένας επικός στίχος. Αν μουρμουρίζει στον ύπνο του ο Ζυγός, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα το κάνει κι αυτό σε έμμετρο λόγο.

Σκορπιός: Ο παθιασμένος Σκορπιός δεν κοιμάται εύκολα, αλλά μόλις το καταφέρει, συνήθως βλέπει πολύ έντονα όνειρα. Στην περίπτωσή του προτείνεται η σωματική άσκηση καθώς κι ένα…ημερολόγιο ονείρων στο κομοδίνο, για να σημειώνει όσα το υποσυνείδητό του «σκαλίζει» τη νύχτα!

Τοξότης: Ο οπτιμιστής Τοξότης ψοφάει για έναν μικρό υπνάκο, και του αρέσει να λαγοκοιμάται πού και πού. Και επειδή ως Τοξότης είναι εξαιρετικά δραστήριος, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είναι συνήθως ξεθεωμένος και να μη βλέπει την ώρα να πέσει να ξεραθεί! Από την άλλη, γνωρίζει πολύ καλά και τη σημασία ενός καλού ύπνου.

Αιγόκερως: Τα προβλήματα στον ύπνο του Αιγόκερου παρουσιάζονται, όταν αρχίζει ν΄ ανησυχεί μήπως παρουσιαστούν. Όσο παραμένει ψύχραιμος, ήρεμος και αυτοσυγκεντρωμένος, μπορεί να ελπίζει σε ένα συμπαθητικό και ατάραχο βράδυ. Και αν χρειάζεται κάποια βοήθεια για να κοιμηθεί, τότε μπορεί να δοκιμάσει το δοκιμασμένο, να μετρήσει προβατάκια δηλαδή (σε γλώσσα της επιλογής του).

Υδροχόος: Ο Υδροχόος είναι δραστήριος ακόμη και στον ύπνο: Με το που θα ξαπλώσει, αρχίζει να τινάζεται, να στριφογυρίζει και να μουρμουρίζει όλη νύχτα. Αλλά αφού δεν τον ενοχλεί (και δεν τον ενοχλεί), δεν υπάρχει πρόβλημα. Εκτός, βέβαια, αν το κρεβάτι είναι διπλό!!

Ιχθύς: Όταν οι Ιχθείς πηγαίνουν για ύπνο, εισέρχονται σε ένα «βασίλειο» πραγματικά έντονο. Βλέποντας πολλά όνειρα, που μερικές φορές είναι πιο ζωντανά κι από την ίδια την πραγματικότητα, δυσκολεύονται αρκετά να ξεκουραστούν. Το γεγονός όμως ότι αυτή η «ζωή των ονείρων» είναι τόσο ενδιαφέρουσα, της δίνει και μεγάλη αξία.