Δημήτρης Ήμελλος

Τον Δημήτρη Ήμελλο τον παρακολουθούμε καθημερινά στη σειρά του Alpha «Ο Σασμός».

Ο ίδιος υποδύεται τον αστυνομικό του χωριού τον Αντώνη Φραγκιαδάκη, έναν δυναμικό άνδρα αλλά με μια πολύ ευαίσθητη πλευρά αφού εδώ και 25 χρόνια είναι ερωτευμένος και περιμένει την Μαρίνα Βρουλάκη, για να γίνουν ζευγάρι.και απ΄οτι εχουμε διαβάσει έχει ανακοινώσει πως δεν θα συνεχίσει στον τρίτο κύκλο από τον Σεπτέμβριο.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Νομική Σχολή Αθηνών, εντάχθηκε στο Θεατρικό Εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου και έπειτα στη Δραματική Σχολή του Διομήδη Φωτιάδη, απ’ όπου και αποφοίτησε.

Σπούδασε επίσης στην Ακαδημία Θεατρικής Τέχνης της Μόσχας (ΓΚΙΤΙΣ) στο σκηνοθετικό τμήμα του Λεονίντ Χέιφιτς.

Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις, όπως: Ιφιγένεια στη Χώρα των Ταύρων, Οιδίπους επί Κολωνώ, Ένας Υπέροχος Κερατάς, Πέρσες, Αντιγόνη, Φρεναπάτη, Νοσταλγός, Αγάπης Αγώνας Άγονος, Αυτό που δεν τελειώνει, Μήδεια, Μολιέρος, Όνειρο, Ο Ταρτούφος, Ο Ηλίθιος, Στο Βυθό, Το Ύστατο Σήμερα, Ερωτόκριτος, Αμφιτρύων κ.α.

Από το 2001 έως το 2007 υπήρξε μέλος της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου υπό τη διεύθυνση του Στάθη Λιβαθινού, με τον οποίο ο ηθοποιός συνεργάζεται στενά.

Το 2001 ήταν ο πρώτος νέος ηθοποιός που τιμήθηκε με το βραβείο Χορν για την ερμηνεία του στη Φρεναπάτη του Τ. Κούσνερ σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.

Το 2006 έπαιξε στην Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή, σε, το 2008 στις Ιστορίες από το Δάσος της Βιέννης του Ε. Φον Χόρβαρτ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, το 2009 στο Ύστατο Σήμερα του Χάουαρντ  Μπάρκερ, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή.

Διδάσκει Υποκριτική – Αυτοσχεδιασμό στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και στη Δραματική Σχολή «Δήλος» της Δήμητρας Χατούπη.

Στην ίδια κατηγορία...