Ελληνόφωνη ροκ σκηνή: Τα φρούτα του δάσους

Η ιδέα δημιουργήθηκε το 2007 στην δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης όταν ο Πόλυς Ζουκ έχοντας υλικό από δικά του τραγούδια , αποφάσισε να τα προβάλει φτιάχνοντας ένα συγκρότημα με το όνομα ”Τα φρούτα του δάσους ”.

Το 2008 κυκλοφορούν το πρώτο τους demo και αρχίζουν τα live σε μικρά φεστιβάλ της πόλης. Το 2009 μπαίνουν στο studio για την ηχογράφηση του πρώτου τους δίσκου με τίτλο ΄΄Για τη στιγμή και μόνο΄΄.Κυκλοφορεί τον Δεκέμβριο του 2010 με ανεξάρτητη παραγωγή. Το ύφος των τραγουδιών πολυμορφικό ,ατμοσφαιρικές μπαλάντες διπλά σε ποπ μελωδικούς ρυθμούς και ένας στίχος γεμάτος αισιοδοξία και ρομαντισμό.

Ακολουθούν συναυλίες και το 2012 στο δικό τους στούντιο πλέον ,ηχογραφούν το δεύτερο άλμπουμ τους ΄΄Τριαντάφυλλα στη λάσπη΄΄. Ένας δίσκος αρκετά πιο σκοτεινός ,κυκλοθυμικός και ακομπεξάριστος σε ήχο και ύφος. Μια δουλεία που έγινε με αρκετά συναισθηματικά κρεσέντα απέναντι σε ζόρικους καιρούς, μα παρόλα αυτά κατάφερε να ολοκληρωθεί και να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2013 ελεύθερα στο διαδίκτυο σαν ανεξάρτητη παραγωγή .

Μέτα από μια σειρά συναυλιών το συγκρότημα ανακοινώνει την διάλυση του τον Μάιο του 2014 Ένα χρόνο μετά ο Πόλυς Ζουκ ξαναζωντανεύει το συγκρότημα. Αυτή τη φορά σε ακουστικό ήχο , μαζί με τον Βασίλη Ιορδανίδη στα πλήκτρα ολοκληρώνουν ένα EP με τίτλο ”Όσα ακόμα έχουν σφυγμό” το οποίο κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή τον Σεπτέμβριο του 2017. Στην παρέα μπαίνει και ο Δημήτρης Κασαπιδης στα τύμπανα και σαν τρίο πλέον ακουστικό ετοιμάζουν ζωντανές εμφανίσεις .

Δισκογραφία
Για την στιγμή και μόνο | LP Ανεξάρτητη παράγωγη (2010)
Τριαντάφυλλα στη λάσπη | Digital LP Ανεξάρτητη παραγωγή (2013)
Όσα ακόμα έχουν σφυγμό | Digital EP Ανεξάρτητη παραγωγή (2017)
Παράθυρο | Digital single 2018
Σκοτεινή λεωφόρος | digital single 2020

Στην ίδια κατηγορία...