Άνοιξη –Η ωραιότερη εποχή του χρόνου!!

Γράφει η Σταυρούλα Πολίτη
Όλες οι εποχές του χρόνου μας είναι χρήσιμες , αλλά για μένα η άνοιξη έχει κάτι το ιδιαίτερο και είναι η λατρεμένη μου εποχή!!

Λατρεύω την Άνοιξη γιατί είναι η εποχή που ανανεώνεται η φύση .Τα σύννεφα στον ουρανό , τον Μάρτη μήνα , αραιώνουν σιγά – σιγά στον ουρανό και δίνουν το προβάδισμα στον ήλιο να μας δείξει τη λαμπρότητα του και να ευεργετήσει με τη ζεστασιά του εμάς και τη φύση .

Αν και ο Μάρτης , που είναι ο πρώτος μήνας της άνοιξης , της πιο πολλές φορές μας δείχνει τη χειμωνιάτικη αγριάδα του (Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης έλεγε ο σοφός λαός μας ),με το που θα μπει ο Απρίλιος γλυκαίνει ο καιρός και όλη η φύση γύρο μας , από μόνη της , γίνεται ένας τεράστιος πίνακας ζωγραφικής !!

Ήρθε η Άνοιξη …. Κι εγώ για να τη ζήσω περπατώ στην εξοχή ατενίζοντας την ανανεωμένη φύση.
Περπατώ στα στενά στα στενά σοκάκια και ακούω τα ζωηρά πλέον τιτιβίσματα των πουλιών , γεύομαι με την όσφρηση μου τις μυρωδιές της ελληνικής φύσης και γενικότερα απολαμβάνω την υπέροχη ανοιξιάτικη πανδαισία !!

Περπατώ ,με τη συντροφιά μου , δίπλα από αγρούς με κάθε λογής ,ανθισμένα πλέον , αγριολούλουδα , θάμνους και χορτάρια που οι πρωινές δροσοσταλίδες , διάχυτες επάνω τους , τα βοηθούν να διοχετεύσουν το υπέροχο , φυσικό άρωμα τους στον αέρα, και δεν μπαίνω μέσα γιατί φοβάμαι πως θα τα τσαλακώσω…

Υπέροχη Ανοιξιάτικη πανδαισία!!

Ας φροντίσουμε ,ο καθένας με τον τρόπο του , να την απολαύσουμε όσο κρατήσει και μέσα από την ανανέωση της φύσης να δούμε και τις θετικές πλευρές της ζωής , βοηθώντας έτσι των εαυτό μας να πάρει κουράγιο και δύναμη για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις βιοτικές μας ανάγκες και να παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο…

Εύχομαι σε όλους καλή άνοιξη με υγεία , αγάπη και πολλά χαμόγελα!!

Στην ίδια κατηγορία...