Χουάν Κάρλος Ρούμπιο

O Χουάν Κάρλος Ρούμπιο (Juan Carlos Rubio) γεννήθηκε στην Κόρντοβα της Ισπανίας το 1967.

Από το 1992 έχει συνδυάσει το έργο του ως ηθοποιός και παρουσιαστής με τη συγγραφή τηλεοπτικών σεναρίων ( Farmacia de Guardia, Pepa and Pepe, Colegio Mayor, Más que amigos, Manos a la obra, They like this, At έντεκα στο σπίτι ή ο Adolfo Suárez, ο Πρόεδρος ) κινηματογραφικές ταινίες ( El calentito, Return to Hansala, Bon appétit, The wind πληγές, Το άβολο ) και θεατρικά κείμενα.

Η πρώτη του δουλειά, απόψε δεν είμαι για κανέναν, κυκλοφόρησε το 1997. Από τότε, βρίσκονται στην Ισπανία 10 , τραυματίζουν άνεμο , καπνό , Αριζόνα , Τρία , 100μ 2 , Το εγχειρίδιο της καλής συζύγου , ο πρίγκιπας του Machiavelli , ήμουν σοβαρός, προσωπική αλληλογραφία του Federico García Lorca, Sensitive, Greatest hits, The island, Dismantling Seneca και οι εκδόσεις του για τις Ειδικές Περιστάσεις του Bernard Slade, Στο τέλος του δρόμου από τον Willy Russell, Windermere Club του Oscar WildeΜαζί από τον Fabio Marra και την ασυνήθιστη υπόθεση του Martín Piché του Jacques Mougenot.

Τα έργα του έχουν εκτελεστεί σε Γερμανία, Ελβετία, Περού, Χιλή, Πουέρτο Ρίκο, Βενεζουέλα, Κόστα Ρίκα, Δομινικανή Δημοκρατία, Κούβα, Μεξικό, Ουρουγουάη, Αργεντινή, Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία, Σλοβακία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Πορτογαλία και Ιταλία. , και έχουν μεταφραστεί σε εννέα γλώσσες.

Μεταξύ άλλων βραβείων έχει κερδίσει το βραβείο City of Alcorcón για το απόγευμα δεν είμαι για κανέναν το 1998 , το βραβείο θεάτρου SGAE 2005 για τον καπνό , το τιμητικό μνημόνιο θεάτρου Lope de Vega 2006 για την Αριζόνα , το βραβείο θεάτρου Lope de Vega 2013 για Ο Σαίξπηρ δεν ήταν ποτέ εδώ , το βραβείο Canal Sur El Público 2015, το βραβείο κριτικών Ανδαλουσίας 2015, το βραβείο Antero Guardia de Úbeda 2015, το βραβείο Ανδαλουσίας θεατρικού βραβείου 2015, το ειδικό βραβείο θεάτρου San Javier Festival 2015 ή το βραβείο καλύτερης θεατρικής προσαρμογής στα βραβεία LORCA 2018 για την προσωπική αλληλογραφία του Federico García Lorca.

Προτάθηκε για το Goya 2009 στην κατηγορία Best Original Screenplay για Return to Hansala και ο Bon appétit κέρδισε το Silver Biznaga για το καλύτερο σενάριο στο Malaga Spanish Film Festival 2010. Επίσης, το 2010 απονεμήθηκε το βραβείο HOLA στη Νέα Υόρκη (Βραβεύτηκε από το Association of Latino Actors) ως καλύτερος σκηνοθέτης για το The Big Fish και το 2011 προτάθηκε για τα βραβεία ACE (Association of Entertainment Critics) στη Νέα Υόρκη ως σκηνοθέτης για το The Big Fish . Για την πρώτη του ταινία ως σκηνοθέτης, Les Wounds of the Wind , κέρδισε το βραβείο του καλύτερου σκηνοθέτη Ανδαλουσίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Huelva 2017 και το βραβείο ASECAN για τον καλύτερο νέο σκηνοθέτη 2018.

Πηγή βιογραφικού η ιστοσελίδα του , όπου υπάρχουν και περισσότερες πληροφορίες για το έργο του στον πολιτισμό : www.juancarlosrubio.com

Στην ίδια κατηγορία...