Δημήτρης Φραγκιόγλου

Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αποφοίτησε από τη Σχολή Βεάκη το 1988.

Στο ΘΕΑΤΡΟ έχει συνεργαστεί με την Άννα Βαγενά, την Ομάδα Θέαμα, την Θεατροκίνηση, το Θέατρο Μοντέρνοι Καιροί, το Θέατρο Στοά, το Θέατρο Πολιτεία, και τα ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ Λάρισας, Καλαμάτας και Ρόδου.
Έχει παίξει στα έργα: Η Εξαίρεση κι ο Κανόνας, Ο Σβέυκ στο Β! Παγκόσμιο Πόλεμο, Σκουπίδια, Το Χρυσό Κλειδί, Οι Πανουργίες του Μπερτόλδου, Ο Κεραμιδοτρέχαλος, Οι Περιπέτειες του Τομ Σώγιερ, Άλλος Χαβάη Άλλος Πληρώνει, Στο Βάθος Μύθος, Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, Εγώ ο Αντονέν Αρτώ, Ο Άρντεν από το Φέβερσαμ, Ο Υδραυλικός, το Κοτόπουλο και η Κα Ρούλα, Ψυρρή Μπερζέρ, Φερμουάρ, Το Ημερολόγιο Ενός Καλικάντζαρου, Γελώντας Άγρια, Ο Γάμος Διεκόπη, Ο Σούπερσταρ, Ο Διάολος Μέσα του, Οδός Μετσάνσκαγια Νο 3, Δωδέκατη Νύχτα, Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας.

Έχει σκηνοθετήσει τα έργα: Charlie the Chicken, Dreamers, Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας, Όσο για τη Νίνα…

Μαζί με την Χριστίνα Παπαδάκη έχουν μεταφράσει τα έργα: Φερμουάρ των M. Cash & D. Hughs, Το Ημερολόγιο Ενός Καλικάντζαρου του David Sedaris, Γελώντας Άγρια του Christopher Durang (Εκδ. University Studio Press, 2001), Ο Γάμος Διεκόπη των E. Scribe & M. Μélesville, Ο Σούπερσταρ των B.V. Zandt & J. Milmore, Ο Διάολος Μέσα του του David Lindsay-Abaire (Εκδ. University Studio Press, 2004), Όσο για τη Νίνα… του Steven Dietz.

Έχει γράψει με την Χριστίνα Παπαδάκη το θεατρικό έργο Οδός Μετσάνσκαγια Νο 3 (Εκδ. University Studio Press, 2006).

Στην ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ έχει εμφανιστεί σε πολλές σειρές όπως: Ο Ανδροκλής και τα Λιοντάρια του, Της Ελλάδος τα Παιδιά, Η Αναγέννηση ενός Έθνους, Απαράδεκτοι, Και οι Παντρεμένοι Έχουν Ψυχή, Cheek to Cheek, Μόνη εξ’ Αμελείας, Οι Περιπέτειες της Χριστίνας του Ευγ. Τριβιζά, κα.

Έχει παρουσιάσει την παιδική εκπομπή για το βιβλίο Ταξίδι στις Σελίδες.

Έχει συνεργαστεί στα σενάρια των σειρών: Απαράδεκτοι, Της Ελλάδος τα Παιδιά, Καλά Ξεμπερδέματα, Cheek to Cheek.

Στον ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ έχει εμφανιστεί σε εμπορικές ταινίες της δεκαετίας του `80. Τελευταίες εμφανίσεις Η Διακριτική Γοητεία Των Αρσενικών (Ο. Μαλέα), Ο Γιος του Τσάρλι (Κ. Ζωναράς, 2008).

Έχει σκηνοθετήσει την μικρού μήκους ταινία Ποιος Κούρεψε τον Courier?

Έχει συνεργαστεί στα σενάρια των ταινιών : Ποιος Κούρεψε τον Courier? (μικρού μήκους) και Ο Γιος του Τσάρλι του Κάρολου Ζωναρά (μεγάλου μήκους).

Έγραφε και παρουσίαζε με την Δήμητρα Παπαδοπούλου την ραδιοφωνική εκπομπή Πάμε Γυρεύοντας – Β! Πρόγραμμα (1984-1985).

Έχει διδάξει υποκριτική και αυτοσχεδιασμό στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Κερατσινίου και στο Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Λυκόβρυσης

Στην ίδια κατηγορία...