Φώτης Θεοδωρίδης

Ο Φώτης Θεοδωρίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και άρχισε να τραγουδάει επαγγελματικά απ΄ το 1990.

Βασικό μέλος σε σχήματα όπως τους «ΦΥΓΑΔΕΣ» και σε συνεργασία μετέπειτα με τον Χρήστο Μητρέντζη, κάνει συνεχείς εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το 1999 ξεκινάει να εμφανείζεται στο πέτρινο του Μύλου με μεγάλη επιτυχία για 3 χρόνια. Εκεί πρωτοσυνεργάζεται με την Μελίνα Ασλανίδου τραγουδούν το άγνωστο τότε ‘τι σου ‘κανα και πίνεις’ και δημιουργούν το συγκρότημα «ΑΠΕΝΑΝΤΙ». Έτσι μπαίνει στη δισκογραφία με το CD «Το παρελθόν θυμήθηκα » που γίνεται 3 φορές πλατινένιο.

Έχει συνεργαστεί με τους: Μελίνα Κανά, Θοδωρή Παπαδόπουλο, Πέτρο Δουρδουμπάκη, Γιώργο Τζώρτση, Γιάννη Εμμανουηλίδη, Γιάννη Χαρούλη, Ρένα Κουμιώτη, Καίτη Χωματά κ.ά.

Τον Απρίλιο του 2006 η POLYTROPON παρουσιάζει το πρώτο προσωπικό δίσκο του Φώτη Θεοδωρίδη «τα θαύματα του κόσμου». Η μουσική είναι γραμμένη απ’τον ίδιο και τον Σάκη Κοντονικόλα ενώ οι στίχοι είναι δημιούργημα του ίδιου και της Λίτσας Κώττα – Παπαφιλίππου.

Ακολουθώντας λαϊκούς δρόμους και ρυθμούς (ρούμπα, χασάπικο,τσιφτετέλι) ο Φώτης Θεοδωρίδης δημιουργεί 10 τραγούδια, 10 μικρές ιστορίες. Ακόμη δε λείπουν οι μπαλάντες, με όμορφες ενορχηστρώσεις, που μιλούν για τον έρωτα και είναι σημαδεμένες απ’ την ωριμασμένη μελωδικότητα και την καθαρή, αισθαντική φωνή του Φώτη Θεοδωρίδη.

Ο παραδοσιακός λαϊκός ήχος δένει αρμονικά με τον σύγχρονο σε μια υποδειγματική παραγωγή.

Στην ίδια κατηγορία...