Ιερά μονή Δημιόβης στη Μεσσηνία

Η Ιερά μονή Δημιόβης ή Ντίμιοβας είναι γυναικείο μοναστήρι ,στις δυτικές παρυφές του Ταΰγετου, πιο συγκεκριμένα στο όρος Καλάθι.

Μέσα σε ένα μαγευτικό περιβάλλοντα χώρο, με άπλετη θέα και ευλαβική ησυχία, ορθώνεται η πολύπαθη Ιερά Μονή, που εκτός Δήμιοβα αναφέρεται και πολλές φορές στην ιστορία ως Ντίμιοβα, Τίμιοβα, Τίνοβα, Ντιμόνοβο και Ντιμόνοβο.
Η μονή ήταν σταυροπηγιακή, με αξιόλογη περιουσία, και στην επανάσταση του 1821 ήταν τόπος συνάντησης των αγωνιστών. Διαλύθηκε το 1834 με διάταγμα του Όθωνα και το 1837 ανακαινίσθηκε και ξαναλειτούργησε έπειτα από πιέσεις κατοίκων των γύρω περιοχών. Υπήρξε ανδρική μέχρι το 1960, όταν και μετατράπηκε σε γυναικεία με απόφαση του τότε μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου Δασκαλάκη.

 

Η Ιερά μονή Δημιόβης είναι αφιερωμένη στη Κοίμηση η της Παναγίας που γιορτάζεται στις 15 Αυγούστου , αλλά δέχεται προσκυνητές καθ’ όλο τον χρόνο .

Πως θα πάτε:  1η διαδρομή

Ακολουθείτε ευθεία το δρόμο στο τέλος του περιφερειακού Καλαμάτας και αριστερά σας βλέπετε ταμπέλα προς Ελαιοχώρι . Μπαίνετε στο δρόμο προς Ελαιοχώρι και συνεχίζεται τη διαδρομή έως ότου φτάσετε στην Ιερά μονή Δημιόβης.

 

2η διαδρομή
Από το περιφερειακό Καλαμάτας μετά την έξοδο για Καλαμάτα , υπάρχει κόμβος στο δρόμο για Σπάρτη χωρίς διόδια . κάνετε το κύκλο βγαίνετε , στο δρόμο για Σπάρτη και στο 6ο χιλιόμετρο δεξιά σας ακολουθείτε το δρόμο προς Περιβολάκια . Στο κόμβο εκτός από το περιφερειακό , μπορείτε να φτάσετε και από την Καλαμάτα, από το δρόμο που βρίσκεται στο τέλος της Λαϊκής αγοράς Καλαμάτας κ.τ.λ. Στα περιβολάκια θα ακολουθήσετε τη ταμπέλα προς Ελαιοχώρι. Στην έξοδο από το Ελαιοχώρι στρίβετε αριστερά και βγαίνετε στην Ιερά Μόνη Δημιόβης .

Ο δρόμος και στις δυο διαδρομές είναι βατός για όλα τα αυτοκίνητα

Στην ίδια κατηγορία...