Πιπεριές ψητές με σάλτσα

Μπορούμε να ψήσουμε τη πιπεριά με διάφορους τρόπους, Εδώ στη συνταγή θα δείτε πως μπορείτε να τις ψήσετε με πολύ απλό τρόπο

Τα υλικά που θα χρειαστούμε…

Ένα κιλό πιπεριές κόκκινες & πράσινες
Ένα φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
Έξι σκελίδες σκόρδου κομμένες φετάκια
Μία κουτ. της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Δυο κουτ. της σούπας βασιλικό >>
Μια κουτ. σούπας θυμάρι >>
Τρεις κουτ. σούπας ξύδι λευκό ή βαλσάμικο ξύδι
Ανάλογο πιπέρι και αλάτι

Εκτέλεση συνταγής …

Αφού πλύνετε τις πιπεριές τις κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τα κοτσάνια τους σπόρους .
Κατόπιν βάζετε τις πιπεριές ,με τι φλούδα προς τα πάνω ,στην λαμαρίνα του φούρνου σας που θα πρέπει να είναι αντικολλητική ,και τις ψήνετε στους 200 βαθμούς μέχρι να αρχίζει να μαυρίζει η φλούδα τους και να βγάζει μικρές φουσκάλες .

Όταν τις βγάλετε από το φούρνο , αφαιρείται τη φλούδα τους ,τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια σκορπίζοντας ανάμεσα τους το μισό σκόρδο.

Τα υπόλοιπα υλικά τα ρίχνετε στο μπλέντερ ή στο μούλτι αφήνοντας τελευταίο το ελαιόλαδο που θα το ρίξετε τμηματικά . όταν δείτε ότι το μείγμα της σάλτσα είναι έτοιμο περιχύνετε τις πιπεριές όσο αυτές είναι ακόμα ζεστές , γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Καλή επιτυχία!!

Στην ίδια κατηγορία...