Γεμιστά φούρνου με ρύζι

Συνταγή για πεντανόστιμα παραδοσιακά γεμιστά με ρύζι

Τα υλικά που θα χρειαστούμε….

Μελιτζάνες
Κολοκυθάκια στρογγυλά
Πιπεριές στρογγυλές πράσινες
Ντομάτες
Ρύζι γλασέ ή νυχάκι
Μαϊντανό
Δυόσμο
2-3 μέτρια κρεμμύδια ξερά
4 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι , πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής…

Περνούμε σε ποσότητα μελιτζάνες , κολοκυθάκια , πιπεριές , ντομάτες ,ανάλογα με το για πόσα άτομα θα ετοιμάσουμε φαγητό, τα πλένουμε πολύ καλά κατόπιν τα ανοίγουμε με ένα κατάλληλο μαχαίρι, από το ένα μέρος , κόβοντας στην αρχή στις μελιτζάνες και στα κολοκυθάκια , το επάνω μέρος σε σχήμα τάπας και το βάζουμε στην άκρη, να το βάλουμε επάνω στο κάθε κομμάτι μετά το γέμισμα , να μη μας φύγουν τα υλικά στο ψήσιμο. τις πιπεριές και τις μελιτζάνες τις ανοίγουμε κόβοντας μια στρογγυλή φέτα στο ένα μέρος , αλλά δεν τη ξεχωρίζουμε. Κατόπιν βγάζουμε τη ψίχα από τις ντομάτες και τη βάζουμε μέσα σε ένα μπολ.

Συνεχίζουμε με τα κολοκυθάκια και κρατάμε την ψίχα από δυο κολοκυθάκια , και ψίχα από μελιτζάνες χωρίς σπόρια.

Αφού τελειώσουμε με αυτή τη διαδικασία , ξεφλουδίσουμε μερικές ντομάτες ακόμα ,και μαζί με τη ψίχα από το ντομάτες που έχουμε κρατήσει την κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Το ίδιο κάνουμε και με τη ψίχα που έχουμε από τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια . κατόπιν ρίχνουμε στο μείγμα το μαϊντανό και το δυόσμο ψιλοκομμένο , τα κρεμμύδια και τα σκόρδα κομμένα στο μούλτι,το ρύζι που είδη το έχουμε πλύνει και στραγγίξει , ανάλογο αλάτι και πιπέρι , λίγο ελαιόλαδο και τέλος ανακατεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι και αρχίζουμε να ετοιμάζουμε τα γεμιστά μας . γεμίζουμε ένα- ένα τα κομμάτια που έχουμε ετοιμάσει και τα βάζουμε με σειρά σε ένα ταψί ή μια λαμαρίνα.

Όταν τελεύσουμε και αυτή τη διαδικασία , αν θέλουμε στα κένα που έχει το ταψί προσθέτουμε και λίγες πατάτες . αλατίζουμε , ρίχνουμε στο ταψί ανάλογο ελαιόλαδο, λίγο νεράκι και σιγοψήνουμε έως τους 180 βαθμούς .

καλή επιτυχία!!

Στην ίδια κατηγορία...