Συνταγή για παραδοσιακό γιουβέτσι με μοσχαρίσιο κρέας που ξεκινάει με την κατσαρόλα και καταλήγει στο φούρνο
Τα υλικά που θα χρειαστούμε…
Δυο κιλά κρέας μοσχαρίσιο, χωρίς κόκαλο , τεμαχισμένο σε μέτριες μερίδες
Ένα κιλό κριθαράκι χοντρό ή μέτριο
Δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Πουμαρό ή Πολτό φρέσκιας ντομάτας
Ένα μέτριο κρεμμύδι ξερό
Ένα ξυλάκι κανέλα
Ελαιόλαδο
Ένα ξυλάκι κανέλα
Αλάτι ι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής…
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια χύτρα και σοτάρετε το κρέας γυρίζοντας το για να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές.
Προσθέτετε τώρα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και όταν αυτό μαραθεί ,ρίχνετε μέσα στη χύτρα τη ντομάτα , το ξυλάκι της κανέλας , ανάλογο αλάτι πιπέρι και νερό .
Αφήνετε το κρέας να σιγοβράζει . Όταν βράσει το κρέας ,βγάζετε το ξυλάκι της κανέλας , ρίχνετε το φαγητό μαζί με τη σάλτσα του σε μια βαθιά λαμαρίνα του φούρνου της κουζίνας και ρίχνετε μέσα το κριθαράκι.
Αν δείτε ότι χρειάζεται προσθέτετε και λίγο ακόμα νεράκι και ψήνετε σε προθερμασμένο ώσπου να γίνει το κριθαράκι , ανακατεύοντας μια έως δυο φορές και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό νεράκι
Σερβίρουμε όσο ακόμα το γιουβέτσι είναι ζεστό και μπορούμε εάν θέλουμε να το συνοδεύουμε με μυζήθρα ή κεφαλοτύρι τριμμένο και σαλάτα λαχανικών απλή , μαρούλι ή ντομάτα
Καλή επιτυχία!!