Ιωάννα Προσμίτη

Η Ιωάννα Προσμίτη γεννήθηκε στη Λάρισα και σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια συνέχισε στην Αθήνα με θεατρικές σπουδές.

Εδώ και δεκαπέντε χρόνια έχει παίξει σε πάνω από σαράντα θεατρικές και μουσικές παραγωγές ερμηνεύοντας και τραγουδώντας ρόλους κωμικούς, δραματικούς και εσωτερικούς λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές και βραβεία.

Μερικές από τις συνεργασίες της είναι ο «Θείος Βάνιας», του Α. Τσέχωφ, Θέατρο ΑΛΕΚΤΟΝ, σκηνοθ. Πλατάκη, «ΑΓΝΩΣΤΟΣ» των Τ. Μπαγλατζή και Μ. Πανταζή (Διασκευή βασισμένη στο «10 μικροί νέγροι» της Αγκάθα Κρίστι), Θέατρο ΦΟΥΡΝΟΣ, σκηνοθ. Τ. Μπαγλατζή, «Εκκλησιάζυσες» του Αριστοφάνη, σκηνοθ. Α. Παπαθεοδώρου, «Η σταχομαζώχτρα» του Α. Παπαδιαμάντη, σκηνοθ. Αθερινού , «Ομφάλιος Λώρος» του Γιώργου Α. Χριστοδούλου , σκηνοθ. Καλλιόπη Ξυπνητού

Έχει πάρει μέρος σε σήριαλ και κινηματογραφικές ταινίες.

Παράλληλα, ασχολείται με τη συγγραφή θεατρικών έργων. Θέατρο του δρόμου, σατυρικά σκετς, έργα κουκλοθεάτρου για τη μινωική εποχή, η παρωδία «Cartoon Stories»,είναι μερικά από τα έργα της που έχουν παιχτεί.

Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με γνωστές σμυρναίικες διασκευές.

Παράλληλα ασχολείται και με την ψυχολογία : αρθρογραφεί σε εφημερίδες και διαδυκτιακά σάιτ σε στήλες συμβουλευτικής Ψυχολογίας με πιο γνωστή τη στήλη -Το γράμμα -Εφη – μερίδα Εν Πειραίει.
Επίσης έχει πάρει μέρος σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές συμβουλευτικής για θέματα σχέσεων και γάμου με πιο γνωστή την εκπομπή- Αξίζει να το δεις -Antena.

Πραγματοποίησε δύο κοινωνικές τηλεοπτικές παραγωγές κάνοντας αρχισυνταξία, επιμέλεια και παρουσίαση. Συγκεκριμένα τις εκπομπές «Χρώματα ζωής» και «Το γράμμα».

Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων δραματοθεραπείας, αυτογνωσίας, αυτοβελτίωσης και ψυχικής ευεξίας.
Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με ενεργειακές εναλλακτικές θεραπείες εμπλουτίζοντας τη θεραπευτική της μέθοδο και προσέγγιση στη διαχείριση άγχους, θλίψης, θυμού και φοβιών.

Το ημερήσιο ημερολόγιο 365 φωτεινά μηνύματα αγάπης , που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ είναι η πρώτη της έκδοση και είναι μια πολύ ωραία και αξιέπαινη προσπάθειά της να βελτιώσει θεραπευτικά τον ανθρώπινο πόνο προσεγγίζοντάς τον καθημερινά με αγάπη μέσα από ρητά, συμβουλές και γνωμικά.

Στην ίδια κατηγορία...