Λαχανικά που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή μας

Αγκινάρα
Η αγκινάρα τρώγεται βραστή, τηγανιτή , ψητή και ωμή σε σαλάτες.

Γενικότερα η αγκινάρα μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους και συνδυάζεται με πολλά υλικά τροφίμων και μυρωδικά όπως ο μάραθος , ο άνηθος και η ρίγανη ,ειδικά όταν είναι χλωρή κ.α.
Αγγούρι
Δροσερό λαχανικό του καλοκαιριού που αποτελείτε 90% από νερό και φυσικά δεν περιέχει καθόλου λιπαρά, παρά μονό υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Επίσης το αγγούρι είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα που συντελεί στη διατήρηση της υγεία μας. Τρώγεται συνήθως ωμό , συνδετικό σε σαλάτες ή μόνο του. Μια από τις ευεργετικές του ιδιότητες είναι ότι τρώγοντας αγγούρι το καλοκαίρι , μας ανακουφίζει από τη ζεστή .
Άγρια χόρτα
Χόρτα που φυτρώνουν μόνο τους στους αγρούς με μεγάλη διατροφική αξία που συντελούν στη διατήρηση της υγείας στον ανθρώπινου οργανισμού και στη μακροζωία .
Τα άγρια χόρτα αποτελούν είναι μια από πιο ολοκληρωμένες τροφές που προσφέρει απλόχερα η γη. Στην Ελληνική ύπαιθρο υπάρχουν πολλά ειδή άγριων φαγώσιμων χόρτων .Κάποια από αυτά θα τα βρούμε στα πεδινά μέρη , αλλά στα ημιορεινά και αλλά στα ορεινά.
Αρακάς
Ο φρέσκος αρακάς τον Μάιο είναι από τα αγαπημένα λαχανικά. Λαδερός , με κρέας, με πατάτες , με αγκινάρες είναι ένα πιάτο εποχής που δεν που δεν πρέπει να λείψει από κανένα σπίτι μιας και λέγετε μπορεί να προστατέψει τα κύτταρά μας από τη φθορά του χρόνου.
Καρότο
Το καρότο είναι ,σε πολλούς, αγαπημένο λαχανικό αλλά και εξαιρετικά θρεπτικό!!
Τρώγεται ωμό σε σαλάτες ή και σκέτο και βρασμένο. Μπορούμε επίσης να το χρησιμοποιήσουμε ως συμπληρωματικό σούπες, σε σάλτσες , στο σπανακόρυζο και σε διάφορα ακόμα φαγητά. Προσθέτει στα φαγητά νοστιμιά και θρεπτικές ουσίες.

Κολοκύθα
Η κίτρινη κολοκύθα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και χαμηλή σε λιπαρά , έχει ελκυστική γεύση και αμέτρητες εφαρμογές τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική

Κολοκυθάκι
Τα κολοκυθάκια είναι κατά εξοχήν καλοκαιρινό λαχανικό , μικρό ,στενόμακρο ή στρογγυλό με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό . Μπορούμε να το μαγειρέψουμε με παρά πολλούς τρόπους μόνο του ή σε σύνδεσμο με αλλά λαχανικά και κρέατα.
Τα κολοκυθάκια μας αποδίδουν ελάχιστες θερμίδες, ενώ είναι πολύ πλούσιο σε μαγγάνιο και βιταμίνη C

Κρεμμύδι
ΤΟ κρεμμύδι , είτε το καταναλώνουμε χλωρό είτε ξερό, έχει αρκετές φαρμακευτικές ιδιότητες και είναι πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες.

Κουνουπίδι
Για το κουνουπίδι επισημαίνετε ότι αποτελεί μια σημαντική αντικαρκινική τροφή, με πολλές αντικαρκινικές ιδιότητες και αποτελεί μια εξαιρετική διατρφική επιλογή για μικρούς.
Λάχανο
Το λάχανο, σε οποιαδήποτε ποικιλία και αν ανήκει έχει σημαντικές ιδιότητες με πλούσια διατροφική αξία και βιταμίνες . Δεν είναι τυχαίο αλώστε που παλιότερα το αποκαλούσαν , το φάρμακο του φτωχού .

Μαρούλι
Από την αρχαιότητα ως σήμερα, το μαρούλι θεωρείται ότι είναι πολύτιμο για τον οργανισμό μας. Καταναλώνετε ωμό, σκέτο ή σε σαλάτες, αλλά και μαγειρεμένο με διάφορα κρέατα .

Δυόσμος –  Μαϊντανός
Μελιτζάνα
Μπιζέλι
Μπρόκολο
Τομάτα
Πατάτα
Παντζάρι
Πιπεριά
Ρίγανη
Σέλινο
Σπαράγγι άγριο
Σκόρδο
Φασολάκια χλωρά
Χόρτα σπαρτά κάθε λογής
Τα σπαρτά χόρτα ή τα καλλιεργήσιμα είναι πιο γλυκά από τα άγρια χόρτα και το κάθε ένα από αυτά έκτος από τις απαραίτητες βιταμίνες για τον οργανισμό μας έχει και τη δικιά του ιδιαίτερη γεύση.

Στην ίδια κατηγορία...