Πολύ εύκολη συνταγή με λευκή σάλτσα… πενάκια με ανθότυρο!!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τέσσερα άτομα…
400 γραμ μακαρόνια πενάκια
300 εως 350 γραμ. ανθότυρο
60 γραμ. βούτυρο
Ένα ποτήρι νερού κρέμα γάλακτος
Έξι κουταλιές ( κουτ. σούπας) γραβιέρα ή παρμεζάνα τριμμένη
Μια κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
Δυο κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
Εκτέλεση συνταγής …
Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο νερό . Όταν τα μακαρόνια πάρουν βράση τα αλατίζετε .
Όταν κοντεύουν να βράσουν τα μακαρόνια χτυπάτε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος μαζί με το ανθότυρο , τον βασιλικό , τον μαϊντανό προσθέτοντας ανάλογο πιπέρι και λίγο αλάτι .
Αφού βράσουν τα μακαρόνια , ζεσταίνετε το βούτυρο μέχρι να λιώσει και παράλληλα στραγγίζετε τα μακαρόνια . ξεπλένετε αμέσως μετά και σκουπίζετε τη χύτρα που βράζατε τα μακαρόνια, ρίχτε μέσα πρώτα το λιωμένο βούτυρο , μετά τα μακαρόνια ζεστά – ζεστά και τα ανακατεύετε πολύ καλά .
Κατόπιν περιχύνετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα που έχετε ήδη ετοιμάσει , ανακατέψετε να πάει σε όλα τα μακαρόνια η σάλτα και τα βάζετε στα πιάτα .
Πασπαλίζετε με τη γραβιέρα ή την παρμεζάνα και το φαγητό σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα .
Καλή επιτυχία..!!