Κλασική συνταγή , απλή αλλά και πεντανόστιμη σούπα με ρεβίθια
Τα υλικά που θα χρειαστούμε…
Μισό κιλό ρεβίθια
Ένα φλιτζάνι τσαγιού ή λιγότερο ελαιόλαδο
Ένα μεγάλο κρεμμύδι ξερό
Δυο λεμόνια
Ρίγανη και ανάλογο αλάτι
Εκτέλεση συνταγής…
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενη μέρα σε ένα μπολ με μπόλικο νεράκι .
Την άλλη μέρα τα σουρώνουμε , τα ξεπλένουμε , τα βάζουμε σε μια απλή χύτρα ή χύτρα ταχύτητος με νερό και τα βάζουμε να βράσουν .
Αν τα βάλετε σε χύτρα ταχύτητας δεν την κλίνετε άλλα περιμένετε έως ότου τα ρεβίθια πάρουν , γιατί θα χρειαστεί να αφαιρέσετε τους αφρούς
Όταν λοιπόν τα ρεβίθια πάρουν βράση αφαιρούμε τους αφρούς . και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο , το αλάτι , τη ρίγανη και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Όταν δούμε ότι είναι έτοιμα ρίχνουμε το μέσα τον χυμό των λεμονιών , παίρνει βράση το φαγητό μας και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Εάν θέλετε τη σούπα σας περισσότερο χυλωμένη μπορείτε στο χυμό λεμονιών, πριν τον ρίξετε στη χύτρα , να διαλύσετε μια η δυο κουταλίτσες αλεύρι .
Συνοδευτικά : ελιές Καλαμών ξιδάτες , λουκάνικο , κ.α.!!
Διατηρούνται στο ψυγείο και τρώγονται και παγωμένα!!
Καλή επιτυχία…!!