Μοσχάρι ψητό κατσαρόλας

Συνταγή για μοσχαράκι ψητό κατσαρόλας…

Τα υλικά που θα χρειαστούμε…

Ένα κιλό κρέας μοσχάρι
Μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Ένα ποτήρι κρασί αρετσίνωτο
Χυμό λεμονιού
Ρίγανη, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής …

Παίρνετε μια χύτρα , ρίχνετε μέσα το λάδι, βάζετε στη φωτιά και όταν κάψει το λάδι , ρίχνετε μέσα το κρέας και το σοτάρετε ανακατεύοντας. Κατόπιν σβήνετε με το κρασί.

Αφού το κρέας σατιριστεί και το σβήσετε με το κρασί προσθέστε στη χύτρα ένα ποτήρι νερό , τη ρίγανη και το αλάτι και βράστε σε σιγανή φωτιά.
Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέστε και άλλο νερό.

Προς το τέλος του βρασίματος προσθέστε τη ρίγανη και το πιπέρι και αφήστε το φαγητό να βράσει έως ότου πήξει η σάλτσα του. Σβήνετε με το χυμό λεμονιού.

  • Σερβίρετε με πατάτες τηγανητές ή πατάτες φούρνου .

Καλή επιτυχία!!

Στην ίδια κατηγορία...