Εύκολη και αγαπημένη ,από πολλούς , συνταγή για μακαρόνια με κιμά
Τα υλικά που θα χρειαστούμε…
1 πακέτο μακαρόνια Νουμ. 5 ή σπαγγέτι νούμ. 6
Μισό κιλό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μισό ποτηράκι του κρασιού κρασί λευκό
Ανάλογο ελαιόλαδο
Ντομάτα φρέσκια χτυπημένη στο μούλτι ή πουμαρό
μια πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη ( προαιρετικό )
1 ξυλαράκι κανέλλα
μυτζήθρα ξερή τριμμένη κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής …
Βάζετε σε μια χύτρα νερό να βράσει και φτιάχνετε τα μακαρόνια με το γνωστό τρόπο που ξέρουμε όλοι.
Αφού βράσουν τα μακαρόνια τα στραγγίζουμε και τα σοτάρουμε λίγο σε ελαιόλαδο ή βούτυρο φρέσκο.
Κατόπιν παίρνουμε μια μικρότερη χύτρα και αφού ρίξουμε μέσα το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο , βάζουμε στη φωτιά έως ότου το κρεμμύδι μαραθεί. Μετά προσθέτουμε το κιμά , τον αφήνουμε να σατιριστεί λίγο ανακατεύοντας και σβήνουμε με το κρασί.
Κατόπιν ρίχνουμε μέσα στο κιμά την ντομάτα τη πιπεριά ψιλοκομμένη , αλάτι και το πιπέρι ,το ξυλάκι της κανέλας λίγο νεράκι και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά εως ότου να βράσει ο κιμάς και να πήξει η σάλτσα. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέτουμε λίγο νεράκι.
Αποσύρουμε το κιμά από τη φωτιά όταν βράσει , και βάζουμε τα μακαρόνια στα πιάτα, ρίχνουμε επάνω τυρί ή μυζήθρα ξερή , τριμμένα και σάλτσα κιμά και σερβίρουμε .
Καλή επιτυχία !!!