Συνταγή για ενα πλούσιο σε γεύση και παραδοσιακό φαγητό για όλη την οικογένεια ,χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο!!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε…
Κρέας χοιρινό κατά προτίμηση μπούτι ή σπάλα
Ένα μεγάλο μάτσο σέλινο ελληνικό
Δύο κρεμμυδάκια ξερά ψιλοκομμένα
Το ανάλογο ελαιόλαδο
Ένα ή δύο αυγά
Χυμό από 3 μέτρια λεμόνια
Αλάτι κ΄ πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Για αρχή καθαρίζετε και πλένετε πολύ καλά το σέλινο και το βάζετε στο τρυπητό να στραγγίξουν τα νερά . Μετά βάζετε σε μια χύτρα μπόλικο νερό τη βάζετε στη φωτιά και όταν το νερό πάρει βράση , ρίχνετε μέσα το σέλινο αφού πρώτα το κόψετε σε χοντροκομμένα κομμάτια να ζεματιστεί 5 λεπτά . Κατόπιν το αποσύρετε από τη φωτιά και το ξανά στραγγίζετε και το αφήνετε στην άκρη .
Βάζετε τώρα μια χύτρα σε μέτρια φωτιά ,ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο και όταν αυτό κάψει πρόσθετε το κρέας ,που εν τω μεταξύ το έχετε πλύνει και είναι κομμένο σε μερίδες , το κρεμμυδάκι και τα αφήνετε να σοταρίσουν ελαφρώς . Μετά προσθέτετε δυο με τρία ποτήρια νερό και αφού το φαγητό πάρει βράση προσθέτετε και το ανάλογο αλάτι . Όταν το κρέας καρφώνεται στο πιρούνι πρόσθετε στη χύτρα το σέλινο και αφήνετε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά . Λίγο πριν το σβήσετε προσθέτετε αν θέλετε και λίγο πιπεράκι.
Αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά , αυγοκόβετε αφού ετοιμάσετε το αυγολέμονο , ανακινείτε λίγο την κατσαρόλα για να αναμιχθεί το φαγητό και είστε έτοιμες να το σερβίρετε
Καλή επιτυχία…!!