Χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο

Συνταγή για ενα πλούσιο σε γεύση και παραδοσιακό φαγητό για όλη την οικογένεια ,χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο!!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε…

Κρέας χοιρινό κατά προτίμηση μπούτι ή σπάλα
Ένα μεγάλο μάτσο σέλινο ελληνικό
Δύο κρεμμυδάκια ξερά ψιλοκομμένα
Το ανάλογο ελαιόλαδο
Ένα ή δύο αυγά
Χυμό από 3 μέτρια λεμόνια
Αλάτι κ΄ πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Για αρχή καθαρίζετε και πλένετε πολύ καλά το σέλινο και το βάζετε στο τρυπητό να στραγγίξουν τα νερά . Μετά βάζετε σε μια χύτρα μπόλικο νερό τη βάζετε στη φωτιά και όταν το νερό πάρει βράση , ρίχνετε μέσα το σέλινο αφού πρώτα το κόψετε σε χοντροκομμένα κομμάτια να ζεματιστεί 5 λεπτά . Κατόπιν το αποσύρετε από τη φωτιά και το ξανά στραγγίζετε και το αφήνετε στην άκρη .

Βάζετε τώρα μια χύτρα σε μέτρια φωτιά ,ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο και όταν αυτό κάψει πρόσθετε το κρέας ,που εν τω μεταξύ το έχετε πλύνει και είναι κομμένο σε μερίδες , το κρεμμυδάκι και τα αφήνετε να σοταρίσουν ελαφρώς . Μετά προσθέτετε δυο με τρία ποτήρια νερό και αφού το φαγητό πάρει βράση προσθέτετε και το ανάλογο αλάτι . Όταν το κρέας καρφώνεται στο πιρούνι πρόσθετε στη χύτρα το σέλινο και αφήνετε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά . Λίγο πριν το σβήσετε προσθέτετε αν θέλετε και λίγο πιπεράκι.

Αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά , αυγοκόβετε αφού ετοιμάσετε το αυγολέμονο , ανακινείτε λίγο την κατσαρόλα για να αναμιχθεί το φαγητό και είστε έτοιμες να το σερβίρετε

Καλή επιτυχία…!!

Στην ίδια κατηγορία...